LAK PLEN ZA ''VUKOVE'': Lopetegi debituje protiv četvrtoligaša

V.M.

20. 12. 2022. u 11:23 >> 11:23

U okviru osmine finala EFL kupa, Vulverhempton će ugostiti Gilingam.

ЛАК ПЛЕН ЗА ВУКОВЕ: Лопетеги дебитује против четвртолигаша

Foto: Profimedia

Iako igraju slabo ove sezone, Vulvsi ne bi trebalo da imaju većih problema sa protivnikom koji je po igračkom kadru poprilično inferiorniji od njih.

Domaćin igra veoma loše, nalazi se na samom dnu Premijer lige i u dosadašnjem toku prvenstva je osvojio samo deset bodova. Najveći problem Vulvsima je napad jer su nakon 15 odigranih kola u prvenstvu postigli mizernih osam golova. Što se tiče EFL kupa, savladali su Preston sa 2:1, i bili su bolji od Lidsa, 1:0. Ekipa je išla u veoma lošem smeru sa Brunom Lažom na klupi i promena je bila potrebna. Sada je trenersku palicu preuzeo bivši selektor Španije i nekadašnji trener velikana Sevilje i Real Madrida Đulen Lopetegi. Vulverhempton po imenima igračkog kadra sigurno nije ekipa koja treba da ispadne iz elite, i uprava se nada da će španski stručnjak uspeti da ih izbavi iz zone ispadanja.

Gilingam takođe igra katastrofalno u prvenstvu ove sezone i trenutno je zacementiran za dno tabele Lige dva. Nakon 20 odigranih kola osvojio je 14 bodova i postigao samo šest pogodaka. Jedina svetla tačke ekipe su igre u Liga kupu. U prvom kolu gosti su savladali Vimbldon sa 0:2, zatim su izbacili Ekseter nakon boljeg izvođenja penala, a nakon toga usledila je šokantna pobeda nad prvoligašem Brentfordom, takođe nakon jedanesteraca.

Vulverhempton će na ovom meču sigurno biti bez Čikinja, Bubakara Traoerea, Kalajdžića i Pedra Neta, dok se očekuje da Ruben Neves i Raul Himenez započnu sa klupe jer su imali obaveze na Svetskom prvenstu u Kataru.

Gost nema kadrovskih problema i sigurno će izađi u najjačem sastavu jer je trener ekipe Nil Heris izjavio da je ova utakmica prioritet za klub, iako se nalaze u borbi za opstanak. 

Mislimo da su Vulvsi daleko kvalitetnija ekipa, i da je Gilingam pravi protivnik za Lopetegija da upiše pobedu na debiju. Ovaj meč će poslužiti kao odskočna daska ekipi koja mora brzo da uhvati zalet kako bi opstala u Premijer ligi.

NAŠ TIP: 1&3+ (kvota 1,55)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)