SRPSKI TALENAT SE JOŠ NIJE SNAŠAO: Marselj bi do mesta koje vodi u Ligu šampiona

V.M.

29. 12. 2022. u 10:29 >> 10:29

U okviru 16. kola Lige 1, Tuluz dolazi na ''Velodrom''.

СРПСКИ ТАЛЕНАТ СЕ ЈОШ НИЈЕ СНАШАО: Марсељ би до места које води у Лигу шампиона

Foto: Profimedia

Marselj je trenutno četvrti na tabeli, vezao je dve pobede i tako se približio vrhu. Lans se nalazi na drugom mestu koje garantuje direktan plasman u Ligu šampiona i beži šest bodova. Tuluz se nakon par godina u drugoj ligi vratio u elitu i zauzima 12. poziciju sa 16 osvojenih bodova. 

Olimpik je prošle godine bio drugi na tabeli i ove sezone pruža nešto slabije partije. Ekipa Igora Tudora je igrala i u Ligi šampiona koja je uticala na to da ispuste nekoliko bodova u domaćem prvenstvu zbog fokusa na najelitnije takmičenje u Evropi. U veoma interesantnoj grupi ''D'' u kojoj je sve bilo otvoreno do poslednjeg minuta zauzeli su četvrto mesto i ostali bez Evrope na proleće. Sada mogu da se fokusiraju na domaće prvenstvo i da podignu nivo igara u njemu.

Marselj je u poslednja dva kola savladao velike rivale. Prvo je bio bolji od Liona rezultatom 1:0, a zatim je savladan Monako sa 2:3. Domaćin će na ovom susretu biti bez Žersona, Amina Harita i Ruiza, dok je pod znakom pitanja Erik Baji. 

Tuluz pruža dobre partije u povratničkoj sezoni u Ligi 1. Nakon solidnog otvaranja usledio je pad u formi i vezao je tri poraza, tako da mu je pauza za Svetsko prvenstvo u Kataru došla u pravo vreme. U proteklih mesec dana gost je odigrao tri prijateljske utakmice u kojima je upisao remi i dva poraza. Izabranici Filipa Montanjea igraju slabo na gostovanjima ove sezone, na sedam utakmica van svog stadiona osvojili su samo četiri boda. Na ovom meču će biti skoro u punom sastavu, jedini koji sigurno neće igrati je Hili. U ekipi se nalazi i bivši izdanak ''Zemunela'' i nekadašnji fudbaler Čukaričkog Veljko Birmančević. Birmančević je došao na leto ali je upisao samo 166 minuta kroz osam nastupa i još nije postigao prvenac za novi klub.

Što se tiče međusobnih duela, u poslednjih pet susreta Marselj je ostvario pet pobeda i apsolutno dominira nad Tuluzom. 

Mislimo da će domaćin nastaviti niz pobeda, da će uhvatiti dobar ritam i ova utakmica mu je lepa prilika da se drugi deo sezone započne pobedom.

NAŠ TIP: 1 (kvota 1,55)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
REŠILI DA KAZNE - SAMI SEBE! Ova zemlja je povukla najluđi potez od uvođenja sankcija Rusima

REŠILI DA KAZNE - SAMI SEBE! Ova zemlja je povukla najluđi potez od uvođenja sankcija Rusima

RAT u Ukrajini, odnosno "specijalna vojna operacija" kako to naziva Rusija, i dalje spada u one vesti koje se s posebnom pažnjom prate širom sveta, a među njima se izdvajaju i neki sportski segmenti, najviše zbog sankcija ruskim i beloruskim sportistima. Ali, do ovog rata je bilo nezabeleženo da se zbog Rusije - u jednoj sasvim drugoj zemlji uvede sankcija sopstvenom reprezentativcu.

16. 05. 2024. u 20:25 >> 23:02

Komentari (0)

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove