BRAŠANAC "SVIRA KRAJ" DMITROVIĆU I GUDELJU? Osasuna zna kako protiv Sevilje u Kupu

M.T.

25. 01. 2023. u 17:33 >> 17:33

SVA tri puta je Osasuna izbacila Andalužane u Kupu u prethodne tri decenije.

БРАШАНАЦ СВИРА КРАЈ ДМИТРОВИЋУ И ГУДЕЉУ? Осасуна зна како против Севиље у Купу

Foto: Profimedia

Četvrtfinale Kupa kralja donelo je meč Osasune protiv Sevilje koji će biti odigran večeras od 22 sata na stadionu ''El Sadar'', a tim iz Pamplone nije baš po meri Andalužana pošto je u sve tri prethodne prilike u Kupu uspevao da eliminiše Sevilju.

Ekipa Osasune igra veoma dobro pošto u novoj godini još uvek nema poraz. Tim Jagobe Arasatea je na pet utakmica uspeo da upiše tri pobede uz dva remija, a oba nerešena rezultata su se dogodila u La Ligi protiv Atletik Bilbao i u prethodnom kolu protiv fenjeraša Elčea, što je bio razočaravajuć rezultat za navijače Osasune.

U Kupu je ekipa iz Pamplone uspela da eliminiše Himnastik u šesnaestini finala tek posle produžetaka, da bi u osmini finala bila bolja od branioca titule Betisa. Dva puta je Osasuna u tom meču morala da stigne Betisovu prednost, da bi u penal seriji Arasateov tim bio mirnije glave i stigao do četvrtfinalnog okršaja protiv Sevilje.

Čini se da je Sevilja uspela da stabilizuje formu od nastavka sezone pošto je četa Horhea Sampaolija na sedam odigranih utakmica doživela samo jedan poraz uz pet pobeda i jedan remi. Jedini neuspeh Sevilja je doživela u La Ligi protiv Đirone, ali je u prethodnom kolu savladala Kadiz i sada je na 15. mestu sa 18 bodova.

U kupu je Sevilja odlično igrala redom pobeđujući ubedljivo Toremolinos, zatim Linares u šesnaestini finala, da bi u osmini finala imala najteži posao protiv Alavesa koji je pobedila minimalnim rezultatom.

Trener Osasune Jagoba Arasate sigurno će u utakmici protiv Sevilje biti bez povređenih Naćo Vidala i Rubena Penje, dok postoji mogućnost da meč preskoči i Moi Gomez koji je u prethodnom kolu La Lige u meču protiv Elčea zamenjen u 57. minutu.

Što se tiče Sevilje i dalje nema u timu Aleksa Telješa, Hesusa Korone, Markaa i Fernanda zbog povreda, ali se vratio Tomas Dilejni koji se oporavio od povrede doživljene na Svetskom prvenstvu u dresu Danske. Blizu povratka je Papu Gomez, mada ne za ovaj meč, a očekuje se da se među stativama nađe Marko Dmitrović umesto Bona. U timu će posle odrađene suspenzije biti i Markos Akunja.

Osasuna ima samo jednu pobedu u poslednjih deset mečeva protiv Sevilje i do nje je stigla u prvom kolu ove sezone La Lige. Andalužani su uspeli da sedam puta trijumfuju dok su dva meča završena nerešenim rezultatom. U Kupu kralja su ova dva tima igrala tri puta u prethodne tri decenije i zanimljivo da je sva tri puta Osasuna bila uspešnija od Sevilje.

NAŠ TIP: 1X&0-3 (kvota 1,65)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a