SRPSKI OBRAČUN NA ČIZMI! Lacio bi da se održi u vrhu tabele

V.M.

06. 02. 2023. u 13:59 >> 13:59

VERONA dočekuje izabranike Mauricija Sarija na ''Bentegodiju'' od 18.30.

СРПСКИ ОБРАЧУН НА ЧИЗМИ! Лацио би да се одржи у врху табеле

FOTO: Tanjug/AP

Domaćin igra jako dobro u nastavku sezone i polako se penje sa samog dna, trenutno je na 18. poziciji i ima pet bodova manje od Specije koja je prva ekipa iznad crte. Lacio je neporažen na prethodna četiri ligaška susreta, podigao je formu i nalazi se u borbi za plasman u Ligu šampiona iduće sezone.

Delovalo je da je Verona zrela za Seriju B nakon nastupa u prvoj polusezoni, ali posle promene trenera za vreme pauze i dolaska Marka Zafaronija na klupu ekipa je značajno podigla nivo igara. U poslednjih pet kola domaćin ima dve pobede, isto toliko remija i samo jedan poraz. Pre sedam dana podelio je bodove sa Udinezeom, 1:1. U redovima kluba iz grada ljubavi nalazi se srpski reprezentativac Darko Lazović. Bivši igrač Crvene zvezde igra sjajno u poslednje vreme i u drugom delu sezone je postigao tri gola i podelio jednu asistenciju.

Lacio je preko nedelje propustio priliku da se plasira u polufinale Kupa Italije jer je izgubio na ''Alijanc stadionu'' rezultatom 0:1. Gost je neporažen u protekla četiri kola, ostvario je dve pobede uz isto toliko remija. Prošlog vikenda odigrao je 1:1 sa Fiorentinom. Izabranici Mauricija Sarija su trenutno četvrti na tabeli sa 38 bodova i nalaze se u jako neizvesnoj borbi za plasman u Ligu šampiona. Glavna odlika ''nebeskoplavih'' je odbrana, u dosadašnjem toku prvenstva su primili samo 16 golova i jedino je Napoli manje puta vadio loptu iz svoje mreže. Glavnu reč u ekipi italijanskog stručnjaka vodi Sergej Milinković-Savić. Srpski vezista je postigao četiri pogotka uz osam asistencija na 19 utakmica u Seriji A.

Na prethodnih pet međusobnih duela ovi timovi su potpuno izjednačeni, obe strane su slavile po dva puta, a viđen je i remi. Susreli su već u šestom kolu kada je Lacio bio bolji na ''Olimpiku'' rezultatom 2:0.

Domaćin će biti bez Henrija na ovom meču, dok su pod znakom pitanja Faraoni, Hrustić, Veloso i Verdi.

Gost nema značajnijih problema sa povredama i jedini koji odsustvuje je Radu.

Golovi su česta pojava kada igraju ovi timovi, verujemo da će to i danas biti slučaj.

NAŠ TIP: |1-3&||1-3 (kvota 2,05)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)