AEK NE DA VRH TABELE: Nastavlja se trka za titulu u Grčkoj, ali je sa četiri kandidata spala na tri

O. M.

09. 04. 2023. u 09:03

AEK iz Atine dočekuje na stadionu "Aja Sofija" ekipu solunskog Arisa u 30. kolu grčke Superlige 1.

АЕК НЕ ДА ВРХ ТАБЕЛЕ: Наставља се трка за титулу у Грчкој, али је са четири кандидата спала на три

FOTO: EPA

Nakon što je Olimpijakos pre četiri dana sa 3:1 savladao PAOK čini se da je trka za titulu šampiona Grčke sa četiri kandidata spala na tri, jer su solunski "crno-beli" sada prilično zaostali za vodećim dvojcem, AEK-om i Panatinaikosom, koji im beže po devet bodova. Pirejci su ostali u igri sa 63 boda, tri manje od atinskih gradskih rivala.

AEK je minimalnim rezultatom pobedio Volos u svom poslednjem meču u Superligi 1. Jedini pogodak na "Pantesaliko stadionu" postigao je Orbelin Pineda u devetom minutu. Srpski internacionalac Mijat Gaćinović igrao je od 75. minuta, kada je zamenio upravo Pinedu. S druge strane, u timu Volosa našli su se od prvog minuta Miloš Deletić i Ognjen Ožegović, ali je nekadašnji napadač Partizana, Crvene zvezde i Vojvodine zamenjen već u 42. minutu jer je trener crveno-plavih Kostas Bracos bio nezadovoljan njegovom igrom.

Aris je u 29. kolu izgubio na svom terenu od Panatinaikosa, a jedini pogodak za "zelene" na stadionu Kleantis Vikelidis postigao je Slovenac Andraž Šporar. Aris je peti u Ligi za šampiona grčke Superlige, a od početka plej-ofa u tri kola osvojio je samo jedan bod i to pre dve nedelje remijem sa Olimpijakosom.

AEK je pobedio u poslednjem međusobnom susretu u okviru Superlige jedan koji je takođe odigran na stadionu "Aja Sofija". Bilo je 3:0 u januaru ove godine, a golove su postigli Nordin Amrabat, Gaćinović i Pineda.  U prvom susretu u ovoj sezoni bilo je 2:0 za Atinjane u Solunu, golove su tada postigli Šimanski i Levi Garsija.

Garsija je vodeći strelac tima ove sezone sa 11 golova, a tim učinkom fudbaler iz Trinidad i Tobaga je treći na listi strelaca lige, iza Olimpijakosovog Kongoanca Sedrika Bakambua koji je postigao 15 i Nikolaosa Karelisa iz Panetelikosa koji na svom kontu ima 12.

AEK je ove sezone kao domaćin doživeo samo dva poraza, jedan u drugom kolu kada stadion "Aja Sofija" još nije bio otvoren pa su "orlovi" ugostili Volos na stadionu "Jorgos Kamaras", a Miloš Deletić im gostoprimstvo uzvratio golom za pobedu i drugi od Olimpijakosa pre nešto manje od mesec dana kada su Pirejci slavili sa 3:1.

"Crno-žuti imaju drugi najbolji napad Lige, posle Olimpijakosa i drugu najbolju odbranu posle Panatinaikosa, ostvarili su najviše pobeda u celoj Ligi (21), ali imaju i najviše poraza (pet) od svih kandidata za titulu.

NAŠ PREDLOG: 1&D2+ (kvota 1,68) 

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)