MANČESTER SE VRAĆA U LIGU ŠAMPIONA: ''Plavci'' jedva čekaju kraj košmarne sezone

V.M.

25. 05. 2023. u 14:10 >> 14:10

U zaostaloj utakmici 32. kola Premijer lige Junajted će dočekati Čelsi na ''Old trafordu''.

МАНЧЕСТЕР СЕ ВРАЋА У ЛИГУ ШАМПИОНА: Плавци једва чекају крај кошмарне сезоне

FOTO: TANjUG/AP

Erik ten Hag je doveden na klupu Mančestera sa ciljem da vrati posrnulog velikana u Ligu šampiona i ima odilične šanse da to učini. Trenutno je četvrti sa tri boda više i utakmicom manje od petoplasiranog Liverpula, tako da mu je večeras i remi dovoljan kako bi iduće sezone ponovo zaigrao u najelitnijem evropskom takmičenju. Što se tiče Čelsija, ovo će biti poslednji meč na klupi za igračku legendu Franka Lamparda kojeg će početkom leta naslediti Maurisijo Poketino.

Junajted je za vikend u jednoj tvrdoj, neugodnoj utakmici savladao Bornmut sa 1:0 na ''Vitalitiju''. Gol odluke postigao je sjajni Kazemiro koji je sredinom prvog dela igre makazicama zatresao mrežu Neta i doveo svoj tim veoma blizu Lige šampiona. Iako je dosta kritikovan ove sezone, David de Hea je na toj utakmici po 17. put sačuvao svoju mrežu u Premijer ligi i zasluženo će osvojiti ''zlatnu rukavicu''.

Priliku da se se priduži Sitiju, Arsenalu i Njukaslu u najeltinijem evropskom takmičenju Junajted će pokušati da iskoristi večeras pred svojim navijačima na ''Old Trafordu'' na kojem igra sjajno ove sezone (13 pobeda, tri remija i samo jedan poraz).

Nakon poraza Arsenala od Sitija, Gvardiola se odlučio da izvede pretežno rezervni tim protiv Čelsija koji osakaćen povredama nije uspeo da pokvari slavlje ''građanima'' koji su trijumfovali pogotkom Hulijana Alvareza.

Lampard nije uspeo da ugasi požar kada je zamenio Grejama Potera na klupi i doživeo je čak sedam poraza na devet utakmica koliko je na čelu ''plavaca''. Čelsi je trenutno 12. na tabeli, a sezonu najviše može završiti na 11. mestu koje trenutno zauzima Kristal palas i to bi mu bio najgori plasman u 21. veku. 

Stvar koja može ohrabiti navijače je to što će Poketino moći da se fokusira na Premijer ligu, a i kada su njihovi miljenici u sezoni 2015/16. zauzeli deseto mesto, iduće godine su predvođeni novim trenerom Konteom osvojili titulu prvaka.

Ako neko voli da remizira to su onda ove dve ekipe koje su na minulih pet međusobnih duela delile bodove, tri puta po 1:1 i dva puta 0:0. Poslednji put kada je neko trijumfovao bilo je 2020. godine kada je Čelsi u polufinalu FA kupa bio bolji rezultatom 3:1, a zanimljiv je podatak da je tada na klupi ekipe iz prestonice takođe sedeo Frank Lampard (u svom prvom mandatu).

Oba tima imaju problema sa izostancima. Kod domaćina neće biti Martineza, Sabicera i Van de Beka, dok je pod znakom pitanja Markus Rašford.

Lampard u Mančesteru neć moći da računa na Badijašila, Broju, Čilvela, Kukurelju, Džejmsa, Kantea i Maunta, a moguće je i da će Mateo Kovačić kojeg muči povreda propusti susret.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: |0-1&||0-2 (kvota 2,10)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NIKOLA JOKIĆ UŠAO U NBA ISTORIJU: Denver slavi, niko nikada kao Srbin!