ASTON VILA MOŽE DO EVROPE: Brajton je već tamo

V.M.

28. 05. 2023. u 10:15

U poslednjem kolu Premijer lige birmingemski ''lavovi'' će dočekati najveći hit prvenstva.

АСТОН ВИЛА МОЖЕ ДО ЕВРОПЕ: Брајтон је већ тамо

Foto: Profimedia

Vila je imala turbulentan početak sezone, ali uprava je napravila pun pogodak dovođenjem Unaja Emerija na klupu umesto Stivena Džerarda. Od kada je Španac preuzeo kormilo ekipa iz Birmingema je proigrala, nastuapala fantastično nakon Svetskog prvenstva i danas ima priliku da to kruniše plasmanon u Evropu prvi put nakon sezone 2010/11.

''Lavovi'' su trenutno sedmi na tabeli i imaju bod više od osmoplasiranog Totenhema, odnosna dva od Brentforda koji je deveti i morali bi da slave danas kako bi bili sigurni da će ostati na ppoziciji koja vodi u kvalifikacije za Ligu konferencija.

Sa druge strane, nakon što je Brajton napustio Grejam Poter očekivao se pad u igri ali dolazak Roberta de Zerbija doneo je samo dobre stvari za današnjeg gosta koji će prvi put u svojoj istoriji igrati u evropskom takmičenju. Četa Italijankkog stručnjaka je iznenadila sve zauzveši šesto mesto i nastupaće u Ligi Evrope.

Dovoljno o maestralnom poslu koji radi harizmatičnitni trener govori to da je Gvardiola pred njihov prošlonedeljni duel (1:1) napomenuo da je de Zerbi jedan od najuticajnijih menadžera u poslednjih 20 godina u fudbalu.

Što se tiče samih formi ekipa, na poslednjih pet utakmica Vila je osvojila pet bodova, dok je Brajton u istom periodu sakupio dva poena više.

Na prvom ovoseznskom međusobnom duelu ''lavovi'' su nakon preokreta slavili golovima Danija Ingsa (1:2) koji je zimus prodan u Vest hem za 12 miliona evra.

Očekujemo da Vila osvoji nova tri boda pred svojim navijačima i tako sačuva sedmu poziciju na tabeli.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: 1 (kvota 2,15)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

PREMA FROJDU: Pet stvari koje mentalno jake osobe nikada NE rade