ENGLEZI NA OLD TRAFORDU POSLE 16 GODINA: "Albion" traži prvu domaću pobedu nad S. Makedonijom

O. M.

19. 06. 2023. u 13:07 >> 13:07

FUDBALERI S. Makedonije gostuju Engleskoj u četvrtom kolu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2024. godine. Ovaj meč igraće se na Old Trafordu u Mančesteru, jer je Vembli zauzet serijom muzičkih koncerata bivšeg člana grupe Van direkšn Harija Stajlsa.

ЕНГЛЕЗИ НА ОЛД ТРАФОРДУ ПОСЛЕ 16 ГОДИНА: Албион тражи прву домаћу победу над С. Македонијом

FOTO: AP/Tanjug

Zbog toga je engleski San ovu utakmicu najavio naslovom "Hari Stajls važniji od Harija Kejna", ali FA se nije mnogo potresao zbog toga. Old Traford je inače posle Vemblija najčešće bio domaćin engleskoj fudbalskoj reprezentaciji, ovo će biti 18. meč "Albiona" na "Teatru snova", a prvi posle 16 godina.

Tako će Engleska treći put ugostiti Severenu Makedonoiju a da nijedan od tih mečeva ne bude igran na Vembliju. Zanimljivo je da naši južni susedi nemaju poraz u tim susretima. Na Old Trafordu 2006. bilo je 0:0, dok je na Sent Meriju u Sautemptonu 2002. bilo 2:2. Englezi protiv Makedonaca imaju dve pobede, obe u Skoplju. Svi mečevi igrani su u kvalifikacijama za evropska prvenstva.

Engleska je posle tri odigrana kola na prvom mestu sa maksimalnih devet bodova i ukupnom gol-razlikom 8:1. Već u prvom meču u derbiju protiv Italije, koji je bio repriza finala poslednjeg Eura, Englezi su potvrdili da su u poslednje vreme majstori kvalifikacija. Željni osvete za poraz na Vembliju, pobedili su Italijane sa 2:1 u Napulju, a tri dana kasnije zabeležili su još jednu pobedu, ovoga puta protiv Ukrajine 2:0.

Najlakšeg protivnika su imali u petak, kada su gostovali na Malti. Već na poluvremenu Engleska je u kombinovanom sastavu povela 3:0, a do kraja meča videli smo još jedan gol u mreži Malte.

S. Makedonija je teže nego što se očekivalo savladala Maltu u prvom kolu kvalifikacija, a u drugom je napravila veresiju od gotovog, pošto je protiv Ukrajine u Skoplju prokockala 2:0 sa poluvremena i poražena je sa 3:2 na kraju.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ PREDLOG: 1&3+ (kvota 1,52)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NA SAMO DVA SATA AVIONOM OD BEOGRADA: Odlična destinacija za letovanje - svi detalji rezervacije i aranžmana