TURSKA NE DA ČELO TABELE: Velšani šokirali navijače porazom od Jermenije

O. M.

19. 06. 2023. u 14:59 >> 14:59

TURSKA dočekuje Vels u derbiju četvrtog kola grupe D kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2024 u Nemačkoj.

ТУРСКА НЕ ДА ЧЕЛО ТАБЕЛЕ: Велшани шокирали навијаче поразом од Јерменије

Foto: Profimedia

Turci su u petak pobedom od 3:2 na gostovanju Letoniji izbili na čelo tabele, iskoristivši šokantan poraz Velsa od Jermenija 4:2 u Kardifu i činjenicu da su Hrvati pauzirali zbog obaveza u završnici Lige nacija.

Vels je zbog poraza pao na treću poziciju i sada će morati negde da nadoknade ove izgubljene bodove, a idealna prilika za to je današnje gostovanje u Samsunu. Vels će biti oslabljen neigranjem Kifera Mura koji je protiv Jermenije zaradio crveni karton.

Prvo mesto koje trenutno zauzima Turska može da zavara pošto je ova reprezentacija do sada za protivnike imala autsajdere grupe Jermeniju i Letoniju, kao i Hrvatsku od koje je glatko izgubila u Bursi. 

Turci su, poput Hrvatske, još pre početka kvalifikacija obezbedili plasman u baraž jer su osvojili grupu C1 Lige nacija, dok je Vels ispao iz A divizije osvojivši poslednje mesto u grupi sa Holandijom, Belgijom i Poljskom.

Turska i Vels do sada su se sastali sedam puta. Turska je pobeđivala dva puta od čega je upamćena ostala utakmica kvalifikacija za Svetsko prvenstvo 1998. u Francuskoj kada je bilo 6:4 za domaćina. Turci su vodili sa 2:0, Vels preokrenuo na 2:3 i 3:4, pre nego što su domaći postigli još tri gola. Meč je sa četiri gola obeležio Hakan Šukur, nekada legendarni centarfor, a sada igrom slučaja taksista u Njujorku.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ PREDLOG: 1X&0-2 (kvota 1,95)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024