"FRADI" BEZ PEŠIĆA NA DALEKOM SEVERU: Domaći su u neverovatnoj formi

V.D.

11. 07. 2023. u 12:45

U prvom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona večeras od 20.45 sastaće se šampioni Farskih Ostrva i Mađarske

ФРАДИ БЕЗ ПЕШИЋА НА ДАЛЕКОМ СЕВЕРУ: Домаћи су у невероватној форми

FOTO: Tanjug/AP

Klaksvik je suvereni lider prvenstva Farskih Ostrva i na 16 utakmica zabeležio je isto toliko pobeda uz neverovatnu gol razliku od 44:8.

O dominaciji plavo-belih govori i činjenica da su poslednji poraz u nacionalnom šampionatu su doživeli pre dve sezone tačnije 20.10.2021.godine kada su izgubili sa 2:1 od najvećeg rivala HB Toršavna.

Danas im u goste stiže petostruki uzastopni šampion Mađarske koga sa klupe predvodi iskusni ruski stručnjak Stanislav Čerčesov. Ferencvaroš je u prelaznom roku bio jako aktivan i doveo je čak 12 fudbalera među kojima se izdvajaju Aleksandar Pešić, nekadašnji golgeter Crvene zvezde, Tunišanin Mohamed Ali Ben Rondane i Muhamed Abu Fani koji je za 1,5 miliona evra stigao iz Makabi Haife.

"Fradi" su odigrali pet pripremnih mečeva. Dva puta su slavili protiv Šepšija i Botošanija, dva puta remizirali sa Rogaškom i Karabogom dok su jedini poraz doživeli od Salcburga.

Obe ekipe će danas biti oslabljene. U redovima domaćih neće biti iskusnog Pala Kletskarda koji je najbolji igrač svog tima i na 13 mečeva je postigao 14 pogodaka dok je sedam puta bio asistent. 

Na Farska ostrva nije otpustovao Aleksandar Pešić koji je povredio rame već na debiju za mađarski tim u meču protiv Rogaške.

Iako je domaći tim u sjajnoj formi očekujemo da Ferencvaroš slavi i napravi veliki korak ka plasmanu u drugu rundu kvalifikacija.

NAŠ TIP: 2 (kvota 1,50)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
I RUSI SU ZATEČENI: Evo koga je Ramzan Kadirov imenovao za ministra sporta Čečenije

I RUSI SU ZATEČENI: Evo koga je Ramzan Kadirov imenovao za ministra sporta Čečenije

Imajući u vidu da rat u Ukrajini uveliko u trećoj godini otkako je počeo u februaru 2022, čak i oni koji nisu pomno pratili situaciju u Rusiji u međuvremenu su veliki broj puta informasani šta radi prvi čovek Čečenije, Ramzan Kadirov, jedan od najvećih poštovalaca ruskog predsednika Vladimira Putina. Ipak, ono što je sada odlučila pomenuta "glava Čečenske Republike", kako mu glasi zvanična titula, zbunila je i rusku javnost.

21. 05. 2024. u 20:03

Komentari (0)

ŠOK PRED OLIMPIJSKE IGRE: Najbolja srpska košarkašica u 28. godini završila karijeru! (VIDEO)