ČUKA SA ISTIM AMBICIJAMA: Nišlije s novim trenerom i u novoj sezoni

O. M.

29. 07. 2023. u 08:44

NOVA sezona Superlige Srbije počinje ove subote. U jednoj od najzanimljivijih utakmica prvo kola sastaju se Čukarički i Radnički iz Niša. Početak ovog susreta zakazan je za 18.55 časova.

ЧУКА СА ИСТИМ АМБИЦИЈАМА: Нишлије с новим тренером и у новој сезони

FOTO: M. Vukadinović

Prošla sezona bila je jedna od najboljih u istoriji kluba, tačnije najbolja posle sezone 2014/15 kada su brđani kao i prošle zauzeli treće mesto u srpskom šampionatu, ali su osvojili Kup u kome su proletos zaustavljeni tek u finalu.

Belo-crni su obezbedili učešće u plej-ofu Lige Evrope, što znači da će sigurno biti deo grupne faze nekog evropskog takmičenja. Ako pobede u tom plej-ofu, plasiraće se u Ligu Evrope, a ako izgube učestvovaće u Ligi konferencija.

Ambicije kluba biće iste kao i prethodnih sezona, a to je plasman u Evropsko takmičenje.

Za razliku od Čuke, Radničkom je prošla sezona bila najslabija u poslednjih 10 godina. Jedva su se Nišlije spasle ispadanja jer su kroz baraž bile bolje od Inđije.

Razlog tako očajne sezone može se tražiti i u stzalnim promenama trenera. Prošle sezone klub je vodilo pet različitih trenera, a u letnjoj pauzi vođenje tima je preuzeo Nikola Trajković pod čijom palicom je Radnički odigrao solidno u pripremnom periodu. Trajković na startu sezone neće moći da računa na najboljeg strelca ekipe miljana Škrbića zbog suspenzije. 

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ PREDLOG: 1&0-3 (kvota 2,20)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

BRUKA I SRAMOTA: Ovo je Novak Đoković doživeo u Rimu