POČINJE NOVA ERA, "SVECI" BEZ MESIJA U ODBRANU TITULE I NAPAD NA LŠ: Lorijen je prošle sezone pokorio "Park prinčeva"

O. M.

12. 08. 2023. u 09:04

AKTUELNI šampion Francuske Pari sen Žermen kreće u odbranu titule. Na Parku prinčeva ove subote od 21 čas gostuje Lorijen, jedan od retkih timova koji u poslednje vreme ima izjednačen bodovni skor u međusobnim susretima sa "svecima".

ПОЧИЊЕ НОВА ЕРА, СВЕЦИ БЕЗ МЕСИЈА  У ОДБРАНУ ТИТУЛЕ И НАПАД НА ЛШ: Лоријен је прошле сезоне покорио Парк принчева

FOTO: Tanjug/AP

Ovo će biti treća uzastopna sezona u koju Parižani ulaze s novim trenerom, a Španac Luis Enrike je sedmi stručnjak koji će voditi tim od kada je klub u 2011. preuzeo katarski fond na čelu sa Naserom el Kelaifijem. Enrike je na klupi zamenio Kristofa Galtijea koji je doneo titulu prvaka Francuske, devetu u 11 godina, ali nije  realizovao ambicije kluba u Ligi šampiona. 

Španac će imati težak posao da ispuni očekivanja katarskih vlasnika, kojima je možda vreme da shvate da osim novca za uspeh na međunarodnoj sceni treba nešto više. Luis Enrike svakako zna kako se osvajaju trofeji, pa i taj na Parku prinčeva toliko čekani, "ušati pehar". On ga je  podigao 2015. godine sa Barselonom kojoj je to bilo poslednje slavlje. Ali, tada je imao pomoć najboljeg fudbalera sveta Lionela Mesija koji je upravo ovog leta napustio Pari Sen Žermen i pojačao Inter Majami.

Na otvaranju sezone Enrike neće moći da računa na dve preostale zvezde u timu, Kilijana Mbapea i Nejmara. Mada će za Brazilca biti "povuci-potegni" do pred samu odluku o sastavu tima. S druge strane, francuski internacionalac je van pogona jer su pregovori oko njegove budućnosti u klubu zapeli i pitanje je kada će se vratiti u prvi tim.

Ipak, i bez ovog dvojca i uprkos činjenici da je :Lorijen prošle godine slavio na "Parku prinčeva" neočekivanu ali zasluženu pobedu od 3:1 "sveci" su veliki favoriti na večerašnjoj utakmici.

Trojka napadača bila je zaslužna za 58 od 89 golova koje je PSŽ postigao u ligi prošle sezone. Sve je izvesnije da ni Mbapea ni Nejmara neće biti u sastavu za subotnji okršaj sa Lorijenom. 

Ipak, uprkos tome, domaćini su i dalje veliki favoriti za pobedu. Iako je Lorijen uspeo da pobedi krajem aprila prošle sezone, bila je to samo jedna od dve pobede ove ekipe na strani u kalendarskoj 2023. godini. Lorijen je imao furiozan start prošle sezone što je rezultiralo drugim mestom na tabeli sredinom oktobra , ali je drastičan pad forme u nastavku prvenstva, a naročito posle mundijalske pauze, doveo "bakalre" na desetu poziciju sa 55 bodova. U prvih 12 kola osvojili su 27 bodova, a do kraja šampionata samo jedan više od toga, u 26 utakmica.

Ali, čak i to deseto mesto je njihov najbolji plasman od povratka u Ligu 1, a ove godine tim koji je zadržao gotovo isti igrački kadar, niko nije otišao a došao je Benžamen Mendi iz Mančester sitija, ima ambicije da napreduje dodatno.

Osim Mbapea i (verovatno) Nejmara, Luis Enrike za ovaj meč neće moći da računa na Serhija Rika, Nuna Mendeša, Aleksandra Letelijea i Presnela Kimpembea, dok su Bernat i Kurzava pod znakom pitanja. S druge strane, pojačanjnje Lorjana Benžamen Mendi nije na raspolaganju zbog suspenzije.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ PREDLOG: GG (kvota 1,84)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

Andrej Rubljov uopšte nije naivan teniser. Oni koji su ga posmatrali samo u prethodnih šest sedmica, kada nije imao nijednu pobedu do dolaska u Madrid, verovatno bi pomislili drugačije, ali je on upravo u prestonici Španije nokautirao i najboljeg Španca koji trenutno igra tenis - trećeplasiranog na ATP listi, dvostrukog uzastopnog šampiona madridskog mastersa, Karlosa Alkaraza. A onda je momak na koga je Rusija ponosna izjavio nešto zanimljivo.

01. 05. 2024. u 21:36

Komentari (0)

SKANDAL U SRBIJI: Potukli se roditelji fudbalera iz Crne Gore i Rusije, povređena i deca (VIDEO)