SRBIN DEBITOVAO POBEDOM: Irci besni na "svoje"

O. M.

10. 09. 2024. u 09:15 >> 12:47

IRSKA dočekuje Grčku na stadionu "Aviva" u Dablinu u utorak od 20.45 časova u okviru drugog kola Grupe B Lige nacija.

СРБИН ДЕБИТОВАО ПОБЕДОМ: Ирци бесни на своје

Foto arhiva VN

Domaćin je na istom ovom stadionu takmičenje otvorio porazom od suseda iz Engleske, koje su do pobede i tri važna boda predvodila tri nekadašnja reprezentativca Irske, privremeni selektor "Gordog Albiona" Li Karsli i strelci golova Deklan Rajs i Džek Griliš.

Grci su na startu takmičenja savladali Finsku u debiju Ivana Jovanovića u selektorskoj stolici.

Mnogi navijači i neutralni posmatrači označili su susret Irske i Engleske kao jednu od ključnih utakmica ove sezone Lige nacija, s obzirom na to da je to bio prvi takmičarski susret dva tima u više od 30 godina. Međutim, Irska je bila razočaravajuća, dok je Engleska lako došla do pobede od 2:0 u Dablinu.

U košmarnom scenariju za irske navijače, golove su postigla dvojica najnepopularnijih igrača na stadionu "Aviva". Deklan Rajs, koji se preselio u Englesku nakon što je igrao za Irsku u prijateljskim utakmicama, i Džek Griliš, bivši omladinski reprezentativac Irske, postigli su golove u prvom poluvremenu i obezbedili pobedu Engleskoj.

Da nije bilo Kuivina Kelehera rezultat je mogao biti i nepovoljniji za Irsku, pošto je golman Liverpula bio najbolji igrač Irske, a uz Rajsa i Griliša i najbolji pojedinac na terenu.

Pobeda Engleske je produžila niz Irske na devet poraza u 14 utakmica, uz samo tri pobede, od kojih su dve bile protiv Gibraltara. Još jedan poraz kod kuće bi gotovo sigurno mogao da znači ispadanje, a putovanja na "Vembli" i u Atinu će verovatno doneti nove izazove (čitaj - poraze).

Nakon tri uzastopna treća mesta u grupama Lige B, budućnost Irske u drugom rangu mogla bi da bude ugrožena ako selektor, islandski stručnjak Hajmir Halgrimson, ne postigne bolje rezultate protiv slabijih timova u grupi.

Jedini prethodni takmičarski susreti između Grčke i Irske održani su prošle godine u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2024, kada je Grčka pobedila u oba susreta, uključujući pobedu od 2:0 u Dablinu. Grčka je tada pretrpela veliki neuspeh u pokušaju da se kvalifikuje za svoj prvi veliki turnir u poslednjih deset godina, izgubivši u finalu baraža od Gruzije na penale.

Posle tog razočaranja, Gus Pojet je dobio otkaz i zamenio ga je Ivan Jovanović, koji je odlično počeo svoj mandat pobedom od 3:0 protiv Finske u subotu. Novi trener je doneo nekoliko ključnih odluka u selekciji tima, koje su se pokazale kao uspešne, a posebno odluka da umesto Vangelisa Pavlidisa iz Benfike u vrhu napada krene Fotis Joanidis, strelac dva gola.

Grčka je tek iz trećeg pokušaja promovisana iz Lige C u Ligu B, a sada posle promene pravila dobiće priliku da se i sa druge pozicije nađe u prilici za novu promociju, ovaj put u Ligu A.

NAŠ PREDLOG: X2&0-3 (kvota 1,63)

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NAJSKUPLJI POKLON KOJI JE TITO DOBIO: Poslao ga je predsednik Amerike lično, a doneli astronauti sa Meseca (FOTO)