"SVECI" VIDAJU EVROPSKE RANE: Ren je jedna od dve neporažene ekipe Lige jedan

O. M.

08. 10. 2023. u 10:25

PSŽ gostuje Renu u osmom kolu francusle Lige jedan. Utakmica se igra na stadionu "Rut de Lorijen" od 20 časova i 45 minuta.

СВЕЦИ ВИДАЈУ ЕВРОПСКЕ РАНЕ: Рен је једна од две непоражене екипе Лиге један

FOTO: Tanjug/AP

"Sveci" u Ren dolaze posle katastrofe u drugom kolu Lige šampiona koju su doživeli na stadionu "Džejmsis park". Domaći Njukasl pobedio je sa 4:1 u "derbiju petro-dolara", a bila je to druga uzastopna utakmica u kojoj PSŽ nije uspeo da pobedi.

Prethodno je odigrao bez golova na gostovanju Klermonu i tako zauzeo petu poziciju na tabeli Lige jedan. Ukoliko pobedi na današnjoj utakmici PSŽ će se popeti na četvrtu poziciju jer je Rems poražen od Monaka i sada beži samo bod. S druge strane, Ren je poziciju ispod "svetaca" sa bodom manje, što znači da bi u slučaju poraza šampion pao na šesto mesto. 

Ren je uz Nicu jedina neporažena ekipa u Francuskoj, s tim što ima samo dve pobede. Prvu je ostvario na startu šampoinata protiv Meca (5:1), a drugu prethodne nedelje protiv Nanta. U međuvremenu, pet puta je igrao neodlučeno. U dva meča lige Evrope ostvarili su po pobedu i poraz. Bili su bolji od Makabija Haife kod kuće, a izgubili su od Viljareala u gostima. Po svim fudbalskim parametrima Ren je bio bolji i trebalo je da  odnese tri boda iz Španije, ali je na kraju "žuta podmornica" pobedila golom Aleksandra Sorlota. Inače, Ligu Evrope su izabranici Bruna Genezija izborili četvrtim mestom u Ligi jedan prošle sezone.

Pari Sen Žermen je u novu sezonu ušao s novim trenerom Luisom Enrikeom, a početak borbe za šestu uzastopnu titulu nije počeo glatko kako su se nadali na Parku prinčeva.

Ipak, ima još mnogo vremena pošto se računi svode na proleće, ali PSŽ je prošle sezone držao prvo mesto od prvog do poslednjeg kola.

Nekadašnji reprezentativac Srbije Nemanja Matić odigrao je ove sezone osam utakmica za Ren, propustivši samo Mec jer je za crveno-crne potpisao dan posle te utakmice. Očekuje se da on i danas zauzme mesto u sredini terena, gde mu je partner Benažamen Buržo.

Luis Enrike ima dosta problema sa sastavljanjem tima jer neće moći da računa na Nuna Mendeša, Presnela Kimpembea i Marka Asensija zbog povreda, kao ni na Li kang-ina koji se već pridružio reprezentaciji.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ PREDLOG: 3+ (kvota 1,75) 

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

Andrej Rubljov uopšte nije naivan teniser. Oni koji su ga posmatrali samo u prethodnih šest sedmica, kada nije imao nijednu pobedu do dolaska u Madrid, verovatno bi pomislili drugačije, ali je on upravo u prestonici Španije nokautirao i najboljeg Španca koji trenutno igra tenis - trećeplasiranog na ATP listi, dvostrukog uzastopnog šampiona madridskog mastersa, Karlosa Alkaraza. A onda je momak na koga je Rusija ponosna izjavio nešto zanimljivo.

01. 05. 2024. u 21:36

Komentari (0)

ISPOVEST RODITELJA UBIJENE ANGELINE AĆIMOVIĆ: Godinu dana od masakra u Ribnikaru (VIDEO)