PEDRO JURI REKORD KRISTIJANA RONALDA: Sarijeve muke sa sastavljanjem odbrane

O. M.

07. 11. 2023. u 08:15

U četvrtom kolu grupne faze Lige šampiona Lacio dočekuje Fejenord. Utakmica je na programu u utorak od 21 čas na stadionu "Olimpiko". U prethodnom kolu, u Roterdamu, slavio je Fejenord rezultatom 3:1.

ПЕДРО ЈУРИ РЕКОРД КРИСТИЈАНА РОНАЛДА: Саријеве муке са састављањем одбране

FOTO: Profimedia

Holandski šampion je tom pobedom izbio na čelo grupe "E" sa bodom ispred madridskog Atletika koji je igrao 2:2 sa Seltikom.

Fejenord je odmah posle ove pobede neprijatno iznenadio navijače prvim porazom u prvenstvu Holandije, na gostovanju Tventeu. Već u narednom kolu, vratili su se na pobedničku stazu, pošto su sa 2:1 savladali Valvajk u gostima. Fejenord je na tabeli Eredivizije treći sa 26 bodova, koliko, uz utakmicu manje, ima i drugoplasirani AZ Alkmar. Prvi je ubedljivo PSV Ajndhoven sa svih 11 pobeda. 

Lacio je u prethodnom kolu Serije A neočekivano izgubio od Bolonje u gostima sa 1:0. Domaćin je poveo početkom drugog poluvremena, nakon čega gostujući tim nije uspeo da se vrati u meč.

Trenutno zauzimaju tek desetu poziciju na tabeli sa 16 bodova, tri manje od petoplasirane Atalante. U Ligi šampiona su na trećem mestu sa četiri boda, dva manje od današnjeg rivala. U prethodne tri takmičarske utakmice Lacio je zabeležio jedan trijumf i dva poraza.

Razloge poraza od Bolonje možda treba tražiti u činjenici da je najbolji igrač Lacijala Ćiro Imobile u igru ušao tek u 57. minutu, mada mu je protiv Fiorentine bilo dovoljno i 13 minuta na terenu za pobedonosni gol.

U svakom slučaju Lacio ima nekoliko opcija za napad na raspolaganju, pošto su pored Imobilea tu i Argentinac Tati Kasteljanos, kao i španski dvojac Luis Alberto - Pedro. Ovaj potonji je pre dve nedelje pogodio mrežu Fejenorda, a isto mu je uspelo i u drugom kolu protiv Seltika. Ako večeras postigne gol, postaće tek drugi igrač stariji od 36 godina koji je postizao golove na tri uzastopna meča Lige šampiona. Prvi je to uspeo Kristijano Ronaldo 2021. godine kada je bio strelac na pet uzastopnih.

Trener Mauricio Sari ima glavobolju sasvim druge prirode kada je sastavljanje odbrane u pitanju pošto tu ima manjak igrača. Adam Marušić je u petak ranije napustio teren zbog povrede skočnog zgloba, dok će Nikolo Kazale odsustvovati još nekoliko nedelja.

Inače, Lacio i Fejenord su se u prošloj sezoni sastali u Ligi Evrope. Bili su deo one "lude" grupe u kojoj su tri ekipe na kraju bile poravnate u broju bodova (po osam). Lacio je u društvu Fejenorda i Midtjilanda imao najgori međusobni skor, pa je morao da se preseli u Ligu konferencija.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: GG (kvota 1,65)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave