PORTO SE OKLIZNUO PROTIV ESTORILA: Belgijanci priželjkuju čudo u "zmajevom gnezdu"

O. M.

07. 11. 2023. u 11:47

PORTO dočekuje Antverpen u četvrtom kolu grupe H Lige šampiona. Utakmica se igra od 21 čas na stadionu "Dragao" u Portu.

ПОРТО СЕ ОКЛИЗНУО ПРОТИВ ЕСТОРИЛА: Белгијанци прижељкују чудо у змајевом гнезду

Profimedia

"Zmajevi" nisu imali dobru uvertiru pred ovaj meč pošto su u poslednjoj utakmici portugalske Primeira lige izgubili sa 1:0 od Estorila na svom terenu. Taremi je u šestom minutu promašio penal za domaći tim i tada su kola krenula nizbrdo.

Iako je Porto dominirao, do kraja utakmice nisu uspeli da postignu gol, a u 75. minutu je, kako to kaže popularna floskula fudbalskih komentatora, "usledila kazna" u vidu vodećeg i kasnije će se ispostaviti pobedonosnog gola za goste kojima je to bio tek drugi trijumf na stadionu "Dragao".

U Ligi šampiona Porto igra mnogo ozbiljnije, što se vidi i po tabeli gde su drugi sa šest bodova iza neprikosnovene Barselone. Jedino je španski gigant pobedio Portuglace i to minimalnim rezultatom, dok su Šahtjor i Antverpen u prvom okršaju ovih rivala položili oružje pred jačim protivnikom.

Belgijanci ni na svom Bosuilu nisu uspeli da izvuku ništa više od počasnog pogotka u ubedljivom porazu od 4:1, pa je malo verovatno da će u "zmajevom gnezdu" ostvariti bolji rezultat.

Šampion Belgije je doživeo sva tri poraza do sada. Od Barselone je izgubio još ubedljivije nego od Porta (0:5), ali najviše ipak boli poraz 2:3 od Šahtjora, jer su Ukrajinci do pobede stigli posle preokreta. Jasno je da će upravo Antverpen i Šahtjor voditi bitku za treće mesto i plasman u nokaut fazu Lige Evrope, što ovaj poraz čini još težim i Belgijanci sada moraju negde da nadoknade te bodove, pitanje je samo gde, jer vaditi se protiv Barselone i Porta nije nimalo lako.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ PREDLOG: 1&2+ (kvota 1,60)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

Andrej Rubljov uopšte nije naivan teniser. Oni koji su ga posmatrali samo u prethodnih šest sedmica, kada nije imao nijednu pobedu do dolaska u Madrid, verovatno bi pomislili drugačije, ali je on upravo u prestonici Španije nokautirao i najboljeg Španca koji trenutno igra tenis - trećeplasiranog na ATP listi, dvostrukog uzastopnog šampiona madridskog mastersa, Karlosa Alkaraza. A onda je momak na koga je Rusija ponosna izjavio nešto zanimljivo.

01. 05. 2024. u 21:36

Komentari (0)

NJEGOVA SMRT SLOMILA GLUMCA: U suzama svaki dan, plače od maja - pokazao kako na mobilnom čuva njegovu sliku (VIDEO)