SITI SE GOSTI NA ''STAMFORD BRIDŽU'': Gvardiolina četa šest puta zaredom bez primljenog gola savladala plavce

V.M.

12. 11. 2023. u 14:00 >> 14:03

POSLEDNjA utakmica 12. kola Premijer lige biće veliki derbi između Čelsija i Mančester sitija. Meč se igra na ''Stamford bridžu'' sa startom u 17:30.

СИТИ СЕ ГОСТИ НА СТАМФОРД БРИЏУ: Гвардиолина чета шест пута заредом без примљеног гола савладала плавце

FOTO: Tanjug/AP

Oba tima su bila uspešna tokom nedelje, tako da u pozitivnim atmosferama dočekuju ovaj meč. Čelsi je u ponedeljak na povratku Maurisja Poketina na stadion Totenhem odneo tri boda ubedljivom pobedom od 4:1, dok su ''građani'' zacementirali prvo mesto u nokaut fazi Lige šampion savladavši Jang bojs rezultatom 3:0.

Iako se dosta muči ove sezone, vidno je da Poketino radi dosta sa igračima i Čelsi napreduje iz nedelje u nedelju. Nije dobro započeo protiv Totenhema koji je brzo poveo golom Kuluševskog, ali ''pevci'' su se nakon toga samoubili sa dva crvena kartona i tako otvorili put ka pobedi ''plavcima''.

Jedino što može zabrinuti argentinskog stručnjaka je to što je njegovoj ekipi trebalo 30 minuta u drugom delu igre da postigne gol protiv devetorice koji su igrali visoku liniju i pravili veliki broj ofsajd zamki, a vredi napomenuti i da su Sparsi u par navrata dobrano pripretili, kao i da im je poništen gol zbog minimalnog ofsajda, ipak da tri boda odu na ''Stamford bridž'' pobrinuo se Nikolas Džekson za kojeg se može reći da je uprkos het-triku odigrao loš meč jer je komotno mogao dati pet golova.

Domaćin se trenutno nalazi na desetom mestu i navijači polako počinju da se navikavaju na sredinu tabele pošto se tu nalaze tokom većeg dela prošle i čitave ove sezone.

Ono što takođe brine pristalice plavaca je to što su njihovi miljenici na ''Stamofrd bridžu'' ostvarili samo jednu pobedu, i to protiv Lutona, na šest mečeva u Premijer ligi i jedni su od gorih domaćina u ligi.

Potpuno je drugačija priča u redovima Sitija koji je trijumfom od 6:1 nad Bornmutom popeo na prvo mesto pred početak ovog kola. Na meču je blistao sjajni Doku koji je uz pogodak podelio i četiri asitencije, pa je postao najmlađi igrač u istoriji takmičenja koji je učestvovao u pet golova na jednom meču.

Nakon toga ostvarena je već pomenuta rutinska pobeda nad Jang bojsom (3:0), koja je označila potpuni povratak u formu građana kojima je to bio peti trijumf u nizu.

Gvardiola je naštelovao svoju četu nakon reprezentative pauze, a s ozbirom da nakon ovog meča sledi još jedna, pokušaće da se pobrine da njegova četa ima perfektan učinak između njih dve.

Siti ima najbolji napad lige sa 28 postignutih golova, ali ono na šta moraju da obrate pažnju je činjenica da su oba ovosezonska poraza u Premijer ligi doživeli na gostovanjima (Vulvsi, Arsenal).

Što se tiče izostanaka, kod domaćina neće biti Čilvela, Čukueke, Lavije i Fofane, dok su pod upitnikom Nkunku i Lavija.

Sa druge strane, standardno će izostati Kevin de Brujne kojem će se na tribinama pridružiti Stouns i Akanđi.

Mančester siti je današnjeg rivala savladao na poslednjih šest međusobnih duela, a dodatno poražavajuće za plavce je to što nisu postigli nijedan gol na tim utakmicama.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: 2 (kvota 1,75)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
REŠILI DA KAZNE - SAMI SEBE! Ova zemlja je povukla najluđi potez od uvođenja sankcija Rusima

REŠILI DA KAZNE - SAMI SEBE! Ova zemlja je povukla najluđi potez od uvođenja sankcija Rusima

RAT u Ukrajini, odnosno "specijalna vojna operacija" kako to naziva Rusija, i dalje spada u one vesti koje se s posebnom pažnjom prate širom sveta, a među njima se izdvajaju i neki sportski segmenti, najviše zbog sankcija ruskim i beloruskim sportistima. Ali, do ovog rata je bilo nezabeleženo da se zbog Rusije - u jednoj sasvim drugoj zemlji uvede sankcija sopstvenom reprezentativcu.

16. 05. 2024. u 20:25 >> 23:02

Komentari (0)

NAJATRAKTIVNIJA HRVATICA BESNA: E, baš idem!