SRBIN VODI LIBIJU NA MUNDIJAL: "Nepobedivi lavovi" neće imati lak posao u Bengaziju

O. M.

21. 11. 2023. u 11:35

LIBIJA dočekuje Kamerun u derbiju drugog kola grupe D afričke zone kvalifikacija za Svetsko fudbalsko prvenstvo 2026. godine. Utakmica se igra na stadionu "Ugo Čavez" u Bengaziju s početkom u 17 časova.

СРБИН ВОДИ ЛИБИЈУ НА МУНДИЈАЛ: Непобедиви лавови неће имати лак посао у Бенгазију

FOTO: Profimedia

Obe reprezentacije su u prvom kolu opravdale uloge favorita. Kamerun je kod kuće ubedljivo savladao ekipu Mauricijusa sa 3:0, dok se Libija mučila na gostovanju Esvatiniju, ali je uspela jednom da probije bunker domaćih i ostvari minimalnu pobedu.

Libija je posle neuspeha u kvalifikacijama za Afrički kup nacija ušla u seriju dobrih rezultata. "Vitezovi Mediterana" su trenutno u seriji od šest utakmica bez poraza. Pobeda nad Esvatinijem bila je prvi izazova za novog selektora, srpskog stručnjaka Milutina Sredojevića, koji je ekipu preuzeo pre nekoliko nedelja, a prethodno je vodio Ugandu s kojom je sporazumno prekinuo saradnju nakon što se ta reprezentacija nije kvalifikovala na AFKON.

Libija nikada nije učestvovala na svetskim prvenstvima.

Kamerun je pobedom nad Mauricijusom prekinuo mini-seriju od dva poraza. Oba, doduše, u prijateljskim utakmicama, dok je izabranicima Rigoberta Songa ovo druga uzastopna pobeda u takmičarskim utakmicama, posle 3:0 protiv Burundija, pobede kojom su izborili plasman u završnicu AFKON-a.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ PREDLOG: 0-2 (kvota 1,60)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
I RUSI SU ZATEČENI: Evo koga je Ramzan Kadirov imenovao za ministra sporta Čečenije

I RUSI SU ZATEČENI: Evo koga je Ramzan Kadirov imenovao za ministra sporta Čečenije

Imajući u vidu da rat u Ukrajini uveliko u trećoj godini otkako je počeo u februaru 2022, čak i oni koji nisu pomno pratili situaciju u Rusiji u međuvremenu su veliki broj puta informasani šta radi prvi čovek Čečenije, Ramzan Kadirov, jedan od najvećih poštovalaca ruskog predsednika Vladimira Putina. Ipak, ono što je sada odlučila pomenuta "glava Čečenske Republike", kako mu glasi zvanična titula, zbunila je i rusku javnost.

21. 05. 2024. u 20:03

Komentari (0)

EKSKLUZIVNA PONUDA ZA LETOVANJE: U ponudi egzotična destinacija - ovo su cene