FRANCUZI JURE NEVEROVATAN REKORD: Grčka je mislima već u baražu za EURO 2024

O. M.

21. 11. 2023. u 13:13

GRČKA i Francuska sastaju se u utorak, sa početkom u 20 časova i 45 minuta, u Atini, u poslednjem kolu Grupe B kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2024.

ФРАНЦУЗИ ЈУРЕ НЕВЕРОВАТАН РЕКОРД: Грчка је мислима већ у баражу за ЕУРО 2024

FOTO: Tanjug/AP

Heleni su izgubili i matematički svaku šansu da se nađu direktno u Nemačkoj, nakon što je Holandija ostvarila minimalnu pobedu nad Republikom Irskom u subotu. Imaće izabranici Gustava Pojeta priliku za popravni ispit u baražu. Protivnici u polufinalu biće im Kazahstanci koji su u ponedeljak veče tesno izgubili od Slovenije i tako propustili priliku da se direktno nađu u Nemačkoj. Ako prođu tu prepreku, čekaće ih bolji iz duela Gruzija - Luksemburg.

U generalnoj probi za utakmicu sa vicešampionima sveta, Grci su savladali Novi Zeland sa 2:0, dok se njihov večerašnji rival "iživljavao" nad Gibraltarom ostvarivši najubedljiviju pobedu evropskih kvalifikacija od 14:0.

To je ujedno i najubedljivija pobeda Francuske u istoriji i najteži poraz Gibraltara svih vremena. 

Posle ovog rekorda Francuzi žele još jedan - pobedom bi osigurali da postanu prva evropska reprezentacija koja je tri puta završila evrokvalifikacije sa maksimalnim učinkom, s tim što su to prethodna dva puta uradili sa osam pobeda iz osam utakmica, u kvalifikacijama za EURO 1992. i EURO 2004.

Osim "galskih petlova", ovaj podvig su ostvarili samo još Belgija, Italija, Španija, Nemačka, Engleska i Češka po jednom.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ PREDLOG: 2 (kvota 1,65)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

Andrej Rubljov uopšte nije naivan teniser. Oni koji su ga posmatrali samo u prethodnih šest sedmica, kada nije imao nijednu pobedu do dolaska u Madrid, verovatno bi pomislili drugačije, ali je on upravo u prestonici Španije nokautirao i najboljeg Španca koji trenutno igra tenis - trećeplasiranog na ATP listi, dvostrukog uzastopnog šampiona madridskog mastersa, Karlosa Alkaraza. A onda je momak na koga je Rusija ponosna izjavio nešto zanimljivo.

01. 05. 2024. u 21:36

Komentari (0)

DA LI JE JUTARNJA RAKIJICA OTROV ILI LEK? Stručnjak za toksikologiju razbila mitove (VIDEO)