DRAMA U ''GRUPI SMRTI'' DOSTIŽE VRHUNAC: Milan bez glavnog igrača dočekuje probuđene ''milionere''

V.M.

28. 11. 2023. u 19:46 >> 19:46

U jednom od zanimljivijih duela petog kola Lige šampiona Milan će na ''San Siru'' ugostiti lidera grupe ''F'' Borusiju Dortmund (21.00).

ДРАМА У ГРУПИ СМРТИ ДОСТИЖЕ ВРХУНАЦ: Милан без главног играча дочекује пробуђене милионере

Foto Profimedia

Ovogodišnja grupa ''smrti'' je svakako opravdala očekivanja jer se sve četiri ekipe bore za prolaz dalje u samoj završnici grupne faze. U najboljoj poziciji se nalazi Borusija sa sedam osvojenih bodova, odmah iza nje je PSŽ sa šest, a bez šanse nisu Milan (pet bodova) i Njukasl (četiri poena).

Rosoneri će večerašnji meč dočekati u dobroj atmosferi jer su za vikend izvojevali bitnu pobedu protiv Fiorentine rezultatom 1:0, a taj meč je obeležio debi mladog Frančeska Kamarde koji je sa 15 godina osam meseci i 15 dana postao najmlađi debitant u istoriji Serije A.

Tim trijumfom Milan je prekinuo negativan niz od četiri prvenstvena meča bez pobeda, a ujedno je i iskoristio remi Juventusa i Intera da im se dodatno približi na tabeli i sada zaostaje šest bodova za vodećim nerauzurima.

Što se tiče Lige šampiona, izabranici Stefana Piolija su upisali prvu pobedu savladavši PSŽ na ''San Siru'' sa 2:1. Škrinjar je doveo ''svece'' u prednost na tom susretu, ali domaćini su preokrenuli golovima Leaa i Žirua i tako se održali u borbi za nokaut fazu najjačeg evropskog takmičenja.

Zanimljivo je da Milan nijednom nije zatresao mrežu u Ligi šampiona pre tog meča, tako da je Leao svojim pogotkom prekinuo post rosonera koji je trajao 281 minut.

Sa druge strane, Dortmund je takođe prekinuo negativan niz u prvenstvu koji je trajao tri kola (dva poraza i remi) savladavši imenjaka iz Menhengladbaha rezultatom 4:2. 

Na taj način ustalio je svoje mesto u vrhu tabele, ali teško da će moći da se bori za titulu kao što je bio slučaj prošle godine, jer već zaostaje deset bodova za vodećim Leverkuzenom.

Drugačija je priča u Ligi šampiona gde je Borusija nakon samog jednog boda u uvodna dva kola ostvarila uzastopne pobede i tako se popela na čelo grupe ''F''. U oba navrata je bila bolja od Njukasla, na ''Sent Džejmsis parku'' 1:0 i kod kuće rezultatom 2:0.

''Milionerima'' će na večerašnjem meču cilj biti da izbegnu poraz, ali i eventualnim trijumfom bi napravili enorman korak ka nokaut fazi.

Milan i Borusija su se već sastali u drugom kolu i tada je na ''Signal Iduna parku'' viđena podela bodova u jednoj dosta tvrdoj utakmici bez puno prilika, 0:0.

Izostanci mogu odigrati ključnu ulogu na večerašnjm susretu pošto će domaćin biti bez najboljeg igrača Rafaela Leaa, sjajni Portuglaca će se na tribinama pridružiti Benaseru, Okaforu, Kaluluu i Musahu.

U redovima gosta neće biti Tome Menijea i Nmeče, a na raspolaganju Edinu Terziću bi trebali da budu oporavljeni Kobel, Emre Džan i Donjel Malen.

Verujemo da ćemo gledati dosta drugačiji meč od onog u Dortmundu, a uz golove predlažemo duplu šansu na Milan kojeg je izuzetno teško savladati na ''San Siru''.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: 1X&2+ (kvota 1,60)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
I RUSI SU ZATEČENI: Evo koga je Ramzan Kadirov imenovao za ministra sporta Čečenije

I RUSI SU ZATEČENI: Evo koga je Ramzan Kadirov imenovao za ministra sporta Čečenije

Imajući u vidu da rat u Ukrajini uveliko u trećoj godini otkako je počeo u februaru 2022, čak i oni koji nisu pomno pratili situaciju u Rusiji u međuvremenu su veliki broj puta informasani šta radi prvi čovek Čečenije, Ramzan Kadirov, jedan od najvećih poštovalaca ruskog predsednika Vladimira Putina. Ipak, ono što je sada odlučila pomenuta "glava Čečenske Republike", kako mu glasi zvanična titula, zbunila je i rusku javnost.

21. 05. 2024. u 20:03

Komentari (0)

EKSKLUZIVNA PONUDA ZA LETOVANJE: U ponudi egzotična destinacija - ovo su cene