ASTON VILA SANJA LIGU ŠAMPIONA: Birmingemski lavovi se ugurali u sam vrh tabele Premijer lige

V.M.

03. 12. 2023. u 10:50

U okviru 14. kola izabranici Unaja Emerija će pokušati da poboljšaju klimave igre na gostovanjima kada ih Bornmut bude dočekao na ''Vitalitiju'' (15:00).

АСТОН ВИЛА САЊА ЛИГУ ШАМПИОНА: Бирмингемски лавови се угурали у сам врх табеле Премијер лиге

Foto: EPA-EFE/Tolga Akmen

Aston vila igra jedan od najboljih fubdala u Premijer ligi i naplata toga došla je u vidu četvrtog mesta koje trenutno zauzima, a navijači bivšeg šampiona Evrope već sanjaju o povratku u Ligu šampiona u kojoj su poslednji put nastupali davne 1983. godine.

Do mesta u vrhu tabele birmingesmi lavovi su došli dosta srećno, jer su proteklog vikenda bili u potpunosti nadigrani od strane Totenhema u Londonu ali slaba realizacija domaćina, odnosno odlična Vile je bila presudna (2:1).

Iako je slavila na tom meču, to je bio još jedan dokaz veoma loših igara čete Unaja Emerija na gostovanjima. Na sedam utakmica na strani ove sezone ostvarila je samo tri pobede i doživela isto toliko poraza uz jedan remi.

Kao da sasvim drugačiji tim igra na ''Vila parku'' pošto na njemu Oli Votkins, Dijabi i družina ne greše i ostvarili su šest pobeda na isto toliko utakmica.

Danas im neće biti lako jer idu na noge probuđenom Bornmutu koji je ostvari tri pobede na poslednje četiri utakmica, odnosno dve uzastopne pred ovaj meč.

Domaćinu je trebalo malo vremena da se pokrene, ali Andoni Iraola polako pokazuje zašto je jedan od perspektivnijih menadžera u Evropi.

Trešnjice su pred ovaj meč savladale Njukasl (2:0), odnosno Šefild junajted (3:1), tako da će danas gledati da osvoje barem bod kako bi se dodatno odvojile od zone ispadanja. Trenutno zauzimaju 16. mesto i imaju pet bodova više od Evertona koji je prvi tim ispod crte.

Što se tiče izostanaka, domaćin će biti bez Maksa Aronsa, Frederiksa, Skota, Kelija, Rendolfa i Adamsa, dok će kod gosta meč propustiti Kamara, Buendija, Mings i Traore, a pod znakom pitanja je najbolji strelac ekipe Oli Votkins.

Kada Aston vila igra goleade su zagarantovane, u proseku na njenim mečevima pada preko četiri gola po meču, a ako na to dodamo poboljšanje forme Bornmuta mreže bi trebale da se tresu u značajnom broju na ''Vitalitiju''.

NAŠ TIP: |1-3&||1-3 (kvota 1,88)

POGLEDAJTE PRVU EPIZODU EMISIJE "KLADIONIČARSKE PRIČE"

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AMERI U ŠOKU: Srpski monah im otkrio kako je Darko Miličić uspeo, a on - zašto se odrekao košarke, kupio 10.000 riba i nokautirao konja