ZRINJSKI SE NIJE OBRUKAO U LIGI KONFERENCIJA: Bivši šampion Evrope spušta zavesu na evropsku avanturu "plemića"

O. M.

14. 12. 2023. u 11:51

ŠAMPION Bosne i Hercegovine Zrinjski dočekuje Aston vilu u šestom kolu Lige konferencija. Utakmica se igra na stadionu pod Bijelim brijegom od 18 časova i 45 minuta.

ЗРИЊСКИ СЕ НИЈЕ ОБРУКАО У ЛИГИ КОНФЕРЕНЦИЈА: Бивши шампион Европе спушта завесу на европску авантуру племића

FOTO: Profimedia

Zrinjski će ovom utakmicom završiti prvi nastup u grupnoj fazi nekog evropskog takmičenja, a završiće i svoju ovosezonsku evropsku priču jer ne može da stigne drugoplasiranu Legiju.

Poljacima je protiv Alkmara dovoljan i poraz od jednog gola razlike za drugo mesto, a za to je zaslužan upravo Zrinjski koji je u prvom kolu uzeo sva tri boda holandskoj ekipi posle epskog preokreta i pobede od 4:3 kojom su "plemići" nadoknadili minus od tri gola.

To je ostala jedina pobeda i jedini bodovi mostarske ekipe u prvom nastupu nekog bosanskog kluba u evrokupovima, bar do danas kada imaju priliku da ugoste nekadašnjeg šampiona Evrope Aston vilu.

Vila trenutno igra možda i najbolji fudbal u Evropi, što je potvrdio i trener Zrinjskog Mario Ivanković pred duel u Mostaru. Ali ekipa Unaja Emerija mnogo bolje igra kod kuće nego na strani. 

Zrinjski je u uvertiri ovog meča savladao Široki brijeg u gostima sa 2:0, u 17. kolu Premijer lige BiH, čime je prekinuo mini-seriju od dva poraza. Prethodno je šampion posrnuo protiv Zvijezde kojoj je to bila tek druga pobeda u sezoni.

S druge strane, Aston vila u Mostar dolazi posle dve velike pobede, protiv Mančester sitija i Arsenala. Ekipa iz Birmingema je posle 16 kola treća na tabeli sa dva boda manje od lidera Liverpula.

NAŠ PREDLOG: 2&2-6 (kvota 1,55)

POGLEDAJTE DRUGU EPIZODU EMISIJE "KLADIONIČARSKE PRIČE"

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SRAMOTA NAD SRAMOTAMA! Crna Gora će glasati za rezoluciju o Srebrenici