DERBI ZAČELJA KOJI TO NIJE: "Šeširdžije drastično popravile formu, "oštrice" sve dublje tonu

O. M.

10. 02. 2024. u 12:25

U derbiju začelja 24. Kola Engleske Premier Lige Luton će dočekati ekipu Šefild junajteda. Utakmica se igra od 16 časova na stadionu "Kenilvort roud".

ДЕРБИ ЗАЧЕЉА КОЈИ ТО НИЈЕ: Шеширџије драстично поправиле форму, оштрице све дубље тону

Profimedia/ IMAGO

Luton je u poslednje vreme stidljivo podigao formu pa ako nastavi u ovom ritmu, možda ova premijerna premijerligaška sezona i ne završi ekspresnim povratkom u Čempionšip.

Ipak, daleko su još "šeširdžije" od bezbednih jer imaju samo bod više od koje su ispod crte, sa dosta utakmica do kraja i ako žele da obezbede opstanak moraju da nastave tempom kojim su igrali u prethodnih nekoliko kola.

Prošliu godinu završili su nesrećnim porazom od Čelsija, nesrećnim jer su se kasno probudili i dozvolili protivniku da povede sa 3:0, što umalo nisu uspeli da anuliraju. Da se igrao još neki minut verovatno bi i uspeli.

U 2024. imaju tri utakmice bez izgubljene u prvenstvu i dve pobede i remi u Ef-Ej kupu. 

Posle remija 1:1 sa Barnlijem, demolirali su Brajton sa 4:0 na svom terenu, da bi u prethodnom kolu odigrali 4:4 u gostima sa Njukaslom. U neverovatnoj utakmici su gubili sa 1:0 i 2:1, pa poveli sa 4:2, ali u poslednjih pola sata nisu izdržali pritisak objektivno jačeg rivala koji doduše nije u dobroj formi u poslednje vreme, pa je remi realan i pošten ishod, a da ga je neko "šeširdžijama" ponudio pre meča oberučke bi ga prihvatili.

ZA razliku od Lutona koji se polako budi, Šefild junajted samo čudo može da spase od ispadanja. "Oštrice" su po svim parametrima najlošiji tim u Premijer ligi.  

Posle 23 odigrana kola gosti su na poslednjem mestu na tabeli, sa samo deset osvojenih bodova. Uz to, sa ukupnom gol-razlikom 19:59, Šefild je ubedljivo najslabiji napad i odbrana u ligi.

U prethodnih sedam premijerligaških duela zabeležili su samo dva remija uz pet poraza a ispali su i od Brajtona u Ef-Ej kupu.

NAŠ PREDLOG: 1 (kvota 1,75)

POGLEDAJTE NAJNOVIJU EPIZODU KLADIONIČARSKIH PRIČA

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DA LI JE JUTARNJA RAKIJICA OTROV ILI LEK? Stručnjak za toksikologiju razbila mitove (VIDEO)