POSLE VIKENDA - EVROPSKE POSLASTICE: Siti "gladan" trofeja

Novosti online

13. 02. 2024. u 13:35

Odlučujuću nokaut fazu imaju tri velika takmičenja: Liga šampiona, Liga Evrope i Liga konferencija

ПОСЛЕ ВИКЕНДА - ЕВРОПСКЕ ПОСЛАСТИЦЕ: Сити гладан трофеја

Foto: Tanjug/AP Photo/Matt Childs

Počinju prave bitke za tri najvrednija klupska pehara u Evropi. U osmini finala Lige šampiona, prvi će na scenu izaći fudbaleri Kopenhagena i Mančester sitija, kao i Lajpciga i Real Madrida u utorak (21.00), a dan kasnije u istom terminu nadmetaće se Lacio i Bajern Minhen, odnosno PSŽ i Sosijedad. 

U četvrtak počinju i baraži za osminu finala u Ligi Evrope i Ligi konferencija između timova koji su tokom jeseni zauzeli druge i treće pozicije u drugom i trećem klupskom nadmetanju po vrednosti na Starom kontinentu.

Naravno, u centru pažnje biće LŠ, iako u prva četiri okršaja osmine finala nema pravog derbija. Najviše pažnje izaziva duel u Nemačkoj između Lajcpiga i Reala. „Kraljevi“ su favoriti da se u prestonicu Španije vrate sa povoljnim ishodom, ali im je u svežem sećanju neuspeh koji su doživeli u jesen 2022. godine (2:3). Od tada, Madriđani nisu previše menjali sastav, ali „bikovi“ jesu - sva tri tadašnja strelca Gvardiol, Nkunku i Verner nisu više u timu. Međutim, tu su novi momci poput Opende, Šeška, Simonsa, kojima je ovo najveći izazov u dosadašnjim karijerama.

Nešto severnije, u susretu Kopenhagena i Mančester sitija, nema dileme ko ima veliku prednost. „Građani“ su u pravi čas kompletirali svoje redove, od povreda su se oporavili pre svih De Brujne i Holand. Sa druge strane, Danci imaju ogroman hendikep jer njihovo prvenstvo počinje tek za vikend, pa je teško da su kroz seriju prijateljskih utakmicama uspeli da dostignu pravu formu, za razliku od Sitija koji igra mečeve  maltene svaka tri dana. Zato će najveći adut Kopenhagena biće „Parken“, stadion koji je jesenas video pad Mančester junajteda, pa se sada priželjkuje repriza sa mnogo jačim gradskim rivalom „đavola“.

U preostala dva okršaja očekuje se da Bajern lako izađe na kraj sa Laciom, kao pre tri godine u istoj fazi LŠ kada je upisao dvostruki trijumf (4:1, 2:1). Ipak, iako Bavarci nižu pobede, ne ulivaju više strah u kosti sa trenerom Tuhelom. Rimljani muče svoju muku uglavnom sa neefikasnošću, jer u poslednje vreme jako retko šutiraju u okvir protivičnog gola, a kamoli da tresu mreže.

U Gradu svetlosti trenutno se više priča gde će glavna zvezda PSŽ-a Kilijan Mbape nastupati naredne sezone. Mladom Francuzu i udarnoj igli tima to bi moglo da odvuče pažnju pred megdan sa Sosijedadom, koji ne igra lepršavo i atraktivno kao u prvoj polusezoni. Povrede su učinile da Baskijci budu tim rezultata. Iako retko gube, u proteklom periodu imaju više remija nego pobeda.

Što se tiče Lige Evrope, u baražima za osminu finala najzanimljiviji duel će biti između Fejenorda i Rome. Rimljani su u strašnom zaletu otkako je na klupu seo Danijele de Rosi. Takođe, Galatasaraj se nalazi u velikom nizu trijumfa, dok će Luka Jović sa Milanom pokušati da zaustavi zahuhtali Ren, koji je bez neuspeha od polovine decembra.

U Ligi konferencija probuđeni Ajaks ovo takmičenje vidi kao iskupljenje za lošu polusezonu, a Dejan Stanković sa Ferencvarošem pokušaće da nastavi evropsku odiseju preko Pireja i Olimpijakosa.

Pobednik LŠ

Mančester siti 2,90

Bajern Minhen 5,00

Real Madrid 6,50

Pobednik LE

Liverpul 3,25

Bajer Leverkuzen 6,50

Milan 11,00

Pobednik LK

Aston Vila 4,00

Fiorentina  6,50

 

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

Andrej Rubljov uopšte nije naivan teniser. Oni koji su ga posmatrali samo u prethodnih šest sedmica, kada nije imao nijednu pobedu do dolaska u Madrid, verovatno bi pomislili drugačije, ali je on upravo u prestonici Španije nokautirao i najboljeg Španca koji trenutno igra tenis - trećeplasiranog na ATP listi, dvostrukog uzastopnog šampiona madridskog mastersa, Karlosa Alkaraza. A onda je momak na koga je Rusija ponosna izjavio nešto zanimljivo.

01. 05. 2024. u 21:36

Komentari (0)

UČINIĆEMO SVE DA SE KAO ZEMLJA UZDIGNEMO POSLE OVOG UŽASA Vučić položio cveće u školi Vladislav Ribnikar (FOTO)