PRAVA NA OPUŠTANJE NEMA: Leverkuzen mora da pobeđuje ovakve utakmice ako želi da prekine dominaciju Bajerna

V.M.

17. 02. 2024. u 08:25

BAJER Leverkuzen će danas nastaviti svoj pohod na titulu kada od 15:30 bude gostovao Hajdenajmu koji ne zna za poraz još od početka decembra meseca.

ПРАВА НА ОПУШТАЊЕ НЕМА: Леверкузен мора да побеђује овакве утакмице ако жели да прекине доминацију Бајерна

Foto: Profimedia

Koliko su gosti ozbiljni videli smo proteklog vikenda kada su u najbitnijoj utakmici ove sezone prosto ''počistili'' Bajern na ''Baj areni'' slavivši sa 3:0. Dominirali su tokom čitavog toka meča i više nego zasluženo su osvojili tri boda kojima su napravili veliki korak ka tituli.

Sada imaju pet bodova više od Bavaraca, ali do kraja je ostalo da se odigra još 13 mečeva i prava na opuštanje nema što najbolje zna trener ekipe Ćabi Alonso koji je kao igrač osvojio sve što se osvojiti može.

Upravo je baskijski stručnjak taj koji dobija najviše pohvala od strane medija i fudbalskih stručnjaka za uspeh njegovog tima koji igra neverovatno dobar fudbal.

Dovoljno je reći da Leverkuzen i dalje ne zna za poraz ove sezone i na 33 odigrana meča u svim takmičenjima ostvario je 29 pobeda uz četiri remija.

Pored sjajnih rezultata, ''farmauceti'' izgledaju fenomenalno na terenu, uvek su ti koji nameću ritam, postižu mnogo golova i jedna su od najboljih ekipa za gledanje u Evropi.

Ipak, današnji meč može biti dosta nezgodniji nego što mnogi očekuju jer idu na noge još jednom timu koji se nalazi u sjajnoj formi, a to je Hajdenhajm.

Domaćini ove sezone debituju u Bundesligi i mnogi su mislili da će se boriti za opstanak ili brzo vratiti u Cvajtu, ali to uopšte nije slučaj i sigurni su na sredini tabele.

Nakon poraza od Lajcpiga početkom decembra uhvatili su zalet i neporaženi su na poslednjih osam ligaških mečeva u kojima su upisali po četiri pobede i remija.

Ono što je glavna odlika čete Franka Šmita u poslednje vreme je to da igraju dosta tvrd fudbal, što je nekarakteristično za nemačke ekipe i prošlonedeljni trijumf nad Verderom (2:1) bio je prvi njihov meč u 2024. godini na kojem je palo više od dva gola.

Što se tiče izostanaka, gosti su i dalje bez Bonifejsa, Palasiosa i Artura, a na tribinama će im se pridružiti i Granit Džaka kojem će ovo biti prvi propušteni meč u Bundesligi ove sezone.

Kod domaćina neće biti Buša, Kelera i Kenaja.

U prvom delu sezone Leverkuzen je savladao Hajdenhajm sa 4:1, a i pored činjenice da su domaćini sada znatno kvalitetnija ekipa verujemo da će ''farmaceuti'' odneti tri boda sa ''Fojt arene'' i tako nastaviti svoj pohod na prvu titulu u istoriji kluba.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ PREDLOG: 2&2-5 (kvota 1,71)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!