"ČEKIĆARI" I "PČELE" TRAŽE IZLAZ IZ KRIZE: Mali londonski derbi mogao bi da donese dosta golova

O. M.

26. 02. 2024. u 12:37

MALI londonski derbi između Vest hema i Brentforda zatvara 26. kolo engleske Premijer lige.

ЧЕКИЋАРИ И ПЧЕЛЕ ТРАЖЕ ИЗЛАЗ ИЗ КРИЗЕ: Мали лондонски дерби могао би да донесе доста голова

FOTO: Tanjug/AP

"Čekićari" ne mogu da se sastave u 2024. godini. Staru su završili neočekivanom pobedom nad Arsenalom od 2:0 na "Emirejtsu" i tu kao da su završili prvenstvo. Usledilo je osam utakmica bez pobede, uključujući i paklenu osvetu "tobdžija" koje su u pretprošlom kolu sa trostrukom kamatom vratile milo za drago izabranicima Dejvida Mojza - 0:6 na stadionu "London". 

Škotski stručnjak je preuzeo odgovornost za taj poraz, a uprava mu je ipak ukazala poverenje.

"Čekićari" nisu postigli gol na poslednje tri utakice, punih 300 minuta je proteklo otkada je Vord-Prauz sa bele tačke zatresao mrežu Bornmuta. Iz igre nisu bili precizni 371 minut, a opet je poslednji strelac bio Vord-Prauz izjednačujućim golom protiv Šefild junajteda u 79. minutu utakmice, poslednje koju "oštrice" nisu izgubile na "Bramal lejnu".

Pravo je čudo da i pored ovakvih rezultata Vest hem stoji relativno dobro na tabeli. Čak bi pobedom u ovom meču došli na osmu poziciju. 

Čekićare kroz deset dana očekuje prvi susret osmine finala Lige Evrope, a žreb je hteo da im protivnik bude Frajburg s kojim su već igrali u grupnoj fazi i oba puta pobedili.

Brentford je u poslednja tri dana vezao dva poraza od dve vodeće ekipe u Ligi, Liverpula i Mančester sitija. Sa "građanima" su se sastali u zaostaloj utakmici 18. kola, a od šampiona su izgubili i pre tri nedelje u utakmici 23. kola.

Od početka decembra doživeli su devet poraza u 11 utakmica i imaju samo dve pobede. Od početka decembra nijedan tim nije osvojio manje bodova od Brentforda u Premijer ligi.

"Pčele" su sada na 14. mestu sa 25 bodova, samo pet bodova iznad zone ispadanja.

Posle Totenhema, Liverpula i Mančester sitija, njihov težak raspored se nastavlja jer ih čekaju dueli protiv Vest Hema, Čelsija, Arsenala i Mančester junajteda u narednih nekoliko nedelja.

NAŠ PREDLOG: 3+ (kvota 1,73)

POGLEDAJTE NAJNOVIJU EPIZODU KLADIONIČARSKIH PRIČA

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

Andrej Rubljov uopšte nije naivan teniser. Oni koji su ga posmatrali samo u prethodnih šest sedmica, kada nije imao nijednu pobedu do dolaska u Madrid, verovatno bi pomislili drugačije, ali je on upravo u prestonici Španije nokautirao i najboljeg Španca koji trenutno igra tenis - trećeplasiranog na ATP listi, dvostrukog uzastopnog šampiona madridskog mastersa, Karlosa Alkaraza. A onda je momak na koga je Rusija ponosna izjavio nešto zanimljivo.

01. 05. 2024. u 21:36

Komentari (0)

ŠEŠELJ NIJE ZNAO O ČEMU SE RADI: Kruna u programu uživo ustala i došla do lidera radikala (VIDEO)