LIDSOVOJ SERIJI DOŠAO KRAJ: Stouk je poslednji put doživeo katastrofu na "Eland roudu"

O. M.

05. 03. 2024. u 11:50

LIDS junajted dočekuje Stouk siti u 36. kolu Čempionšipa. Utakmica se igra od 20 časova i 45 minuta na stadionu "Eland roud".

ЛИДСОВОЈ СЕРИЈИ ДОШАО КРАЈ:  Стоук је последњи пут доживео катастрофу на Еланд роуду

FOTO: EPA

Lids je remijem na gostovanju Hadersfildu prekinuo niz od devet uzastopnih pobeda u Čempionšipu, ali i taj nerešen iskod dobro je došao ekipi posle nesrećne eliminacije iz Ef-Ej kupa od Čelsija. Jorkširci su bili blizu da šokiraju favorizovanog protivnika, ali je Čelsi u 90. minutu ipak stigao do pobede od 3:2 i plasmana u četvrtfinale.

Lids je sada treći u Čempionšipu, gde nije izgubio od dva vezana poraza u vreme božićnih praznika, za "boksing dej" i tri dana kasnije. Imaju izabranici Danijela Farkea samo pet bodova manje od lidera Lestera i dva manje od drugoplasiranog Ipsviča na pozicijama koje vode direktno u Premijer ligu, ali niko u Lidsu se ne bi bunio ni da ekipa izbori povratak u elitni razred engleskog fudbala i preko plej-ofa.

Pobedom nad Stokom Lids bi došao do sedme uzastopne pobede na "Eland roudu" a taj niz su već jednom imali ove sezone. Uopšte, Lids je najnegostoljubiviji domaćin ove sezone, jer još nema poraz, što je za uslove Čempionšipa veliki uspeh, a protivnicima su prepustili samo četiri boda u 17 utakmica.

s druge strane, Stouk je jedna od lošijih ekipa na strani, sa samo 16 osvojenih bodova, mada ni sa 22 kod kuće nisu mnogo uspešniji. Zato i ne čudi što su u zoni ispadanja. Ove godine su u gostima ostvarili samo jednu pobedu protiv "fenjeraša" Roterama od 1:0.

Prošli put su doživeli katastrofu (0:5) u Lidsu, ali ta utakmica odigrana je pre skoro četiri godine. Jesenas su na svom terenu pobedili sa 1:0.

NAŠ TIP: 1&3+ (kvota 1,90)

POGLEDAJTE NAJNOVIJU EPIZODU "KLADIONIČARSKIH PRIČA"

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu