"LISICE" PRETE SRBINU NA GOLU ČELSIJA: Repriza finala FA kupa iz 2021. godine

O. M.

17. 03. 2024. u 13:04

ČELSI dočekuje Lester u četvrtfinalu FA kupa. UTakmica se igra na "Stamford bridžu od 13 časova i 45 minuta.

ЛИСИЦЕ ПРЕТЕ СРБИНУ НА ГОЛУ ЧЕЛСИЈА:  Реприза финала ФА купа из 2021. године

Foto: Profimedia

Čini se da Čelsi ove sezone samo u kupovima igra dobro. U Liga kupu su stigli do finala gde su u veoma uzbudljivom duelu ostali bez trofeja protiv Liverpula, a sada imaju priliku da protiv drugoligaške ekipe izbore polufinale najstarijeg klupskog takmičenja na svetu.

Ali, nije reč o bilo kakvim drugoligašu, nego o Lester sitiju, lideru Čempionšipa, najjače druge lige na svetu i ekipi koja je pre nepune tri godine nanela Čelsiju poraz u njihovom pretposlednjem finalu ovog takmičenja. Poslednje ke usledilo već naredne godine od Liverpula, a na trofej "plavci" čekaju od 2018. godine i pobede od 1:0 nad Mančester junajtedom.

Čelsi je tri utakmice neporažen u svim takmičenjima i sve tri utakmice su došle "GG&3+".

Menadžera MAurijsija Poketina može da obraduje što je Česli u seriji od četiri ligaške utakmice bez poraza. Poslednji put izgubili su sredinom februara od Vulverhemtona.

Malo su time popravili svoje šanse da se i kroz Premijer ligu izbore za mesto u Evropi naredne sezone, jer je Vest hem udaljen samo četiri boda na sedmom mestu.

Nakon ove utakmice uslediće reprezentativna pauza, posle koje će Čelsi ugostiti Barnli i Mančester junajted.

Lester nije u tako dobroj formi kao sredinom sezone kada se činilo da će "lisice" oboriti sve moguće rekorde Čempionnšipa i mnoge druge. U poslednjih pet utakmica pretrpeli su tri poraza i pobedili samo u jednoj utakmici, a Lids i Ipsvič su smanjili zaostatak na samo tri, odnosno četiri boda.

Ipak ostao je generalni utisak da ekipa Enca Mareske ima veoma uspešnu sezonu, a dobri rezultati u Ef-Ej kupu čine je još boljom. Zadržali su okosnicu tima iz prošle sezone kada su bili u Premijer ligi što je svakako jedan od ključnih razloga uspeha i pokazalo se kao dobra stvar naročito u najstaarijem klupskom takmičenjeu gde su "lisice" pokazale da još uvek imaju kvalitet da se suprotstave premijerligaškim ekipama.

U gostima, Lester je neporažen u poslednje tri utakmice i pobedio je u četiri od poslednjih šest utakmica.

NAŠ TIP: GG (kvota 1,60)

POGLEDAJTE NAJNOVIJU EPIZODU KLADIONIČARSKIH PRIČA

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NA SAMO DVA SATA AVIONOM OD BEOGRADA: Odlična destinacija za letovanje - svi detalji rezervacije i aranžmana