PSŽ NE ZNA ZA PORAZ JOŠ OD NOVEMBRA: Može li nastaviti niz na neugodnom gostovanju u Švedskoj?

V.M.

20. 03. 2024. u 08:45

PRVU utakmicu četvrtfinala ženske fudbalske Lige šampiona večeras će od 18.45 odigrati Heken i PSŽ koji se sastaju na ''Bravida areni'' u Geteborgu.

ПСЖ НЕ ЗНА ЗА ПОРАЗ ЈОШ ОД НОВЕМБРА: Може ли наставити низ на неугодном гостовању у Шведској?

Foto Profimedia

Fudbalerke Hekena su nakon dugih osam godina ponovo uspele da se plasiraju u četvtrfinale Lige šampiona i to su uradile u veoma teškoj grupi sa Čelsijem, Parizom i Realom.

Sakupile su 11 bodova, a ključna je bila pobeda u poslednjem kolu nad Realom (1:0) kojom su postali prva švedska ekipa koja se plasirala u ovu fazu takmičenja nakon uvođenja novog formata u sezoni 2021/22.

Ono što je dobra stvar za domaćina je to što su im skoro započele i obaveze u domaćem takmičenju, odigrale su dve utakmice i rutinski su savladale Vekše (3:0), odnosno Lidćeping (7:1). 

Sa druge strane, igračice PSŽ-a su takođe uz dosta drame došle do četvrtfinala. Jako su loše započele grupnu fazu izgubivši prva dve meča od Ajaksa i Bajerna, ali u naredne četiri utakmice su sakupile deset bodova i uspele da zauzmu prvo mestu u grupi ''C''.

Ključni meč igrale su u poslednjem kolu protiv Bajerna, delovalo je da će ispasti jer su gubile većim delom susreta, ali autogol Stenvejove u 88. minutu im je doneo preko potrebni bod (2:2) koji ih je pogurao ka četvrtfinalu.

Ovo će im biti osmi nastup u četvrtfinalima u poslednjih devet sezona, tako da imaju dosta više iskustva od večerašnjeg rivala kada je reč o igranju Lige šampiona.

Takođe, tradicionalno u ovoj fazi igraju veoma dobro jer su od tih osam nastupa čak šest puta prolazile u polufinale.

Što se tiče same forme, dovoljno je reći da su neporažene na poslednjih 19 utakmica u svim takmičenjima, ali zanimljivo je da i pored toga nisu prve u domaćem prvenstvu jer gledaju u leđa neprikosnovenim fudbalerkama Liona koje im beže sedam bodova posle 17 odigranih kola.

Na minulih pet utakmica igračice PSŽ-a su postizale bar četiri gola na meču, tako da očekujemo dosta pogodaka na večerašnjem susretu.

NAŠ TIP: |1+&3+ (kvota 1,85)

POGLEDAJTE NAJNOVIJU EPIZODU KLADIONIČARSKIH PRIČA

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

REŠILA DA PROGOVORI! Zbog nje je himna Rusije intonirana u Beogradu, pa odjednom prekinuta - evo šta šampionka Evrope sad kaže o tome (VIDEO)