GOSTI SLAVE PROMOCIJU: Dovoljan im je bod za plasman u viši rang

V.M.

20. 03. 2024. u 09:30

U zaostaloj utakmici 35. kola engleske Nacionalne lige, Halifaks će ugostiti Česterfild (20.45).

ГОСТИ СЛАВЕ ПРОМОЦИЈУ: Довољан им је бод за пласман у виши ранг

FOTO: Profimedia

Česterfild dominira ove sezone u Nacionalnoj ligi i posle pet dugih godina će se konačno vratiti u Ligu dva jer je ubedljivo prvi na tabeli sedam kola pre kraja. Sakupio je 92 poena do sada, čak 21 više od drugoplasiranog Barneta, tako da mu je večeras dovoljan i remi kako bi obezbedio povratak u četvrti rang engleskog fudbala.

Gosti su se okarakterisali kao napadački veoma potentna ekipa, postigli su čak 95 golova u dosadašnjem toku takmičenja i ubedljivo su najefikasniji tim u ligi.

Pored toga su primili 51 gol, tako da igraju utakmice sa dosta pogodaka i igra GG&3+ je često prolazna na njihovim mečevima, što je i bio slučaj na osam od njihovih poslednjih deset mečeva.

Česterfild nije baš u najboljoj formi u poslednje vreme, slavio je tri puta na minulih osam kola i evidentno je došlo do pada u igri, ali to se i dalo očekivati s obzirom na to da nemaju za šta da se bore u završnici takmičenja jer im je dovoljan jedan bod da obezbede promociju.

Sa druge strane, Halifaks igra veoma dobro, slavio je šest puta na poslednjih sedam utakmica i u potpunosti se vratio u borbu za plasman u plej-of.

Trenutno su deveti na tabeli sa 59 osvojenih bodova, samo jedan manje od sedmoplasiranog Gejtsheda i trijumfom na večerašnjem duelu ga mogu preteći na tabeli.

Za razliku od gostiju, domaćin je poznat kao tvrda ekipa koja se uzda u svoju odbranu. Primio je 42 gola do sada i jedino je Sautend manje puta vadio loptu iz svoje mreže (39).

Na prvom ovosezonskom duelu Česterfild je slavio sa 3:2, a do pobede ga je vodio nekadašnji reprezentativac Severne Irske Vil Grig.

NAŠ TIP: GG (kvota 1,68)

POGLEDAJTE NAJNOVIJU EPIZODU KLADIONIČARSKIH PRIČA

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SRAMOTA NAD SRAMOTAMA! Crna Gora će glasati za rezoluciju o Srebrenici