"BOGINJA PROVINCIJE" NA OVO ČEKA ŠEST DECENIJA: Fiorentina želi drugo uzastopno finale Kupa

O. M.

03. 04. 2024. u 13:39

U drugom polufinalnom meču Kupa Italije, Fiorentina i Atalanta se sastaju u sredu od 21 čas u Firenci na stadionu "Artemio Franki".

БОГИЊА ПРОВИНЦИЈЕ НА ОВО ЧЕКА ШЕСТ ДЕЦЕНИЈА: Фиорентина жели друго узастопно финале Купа

FOTO: Tanjug/AP

Fiorentina je u četvrtfinalu slavila pred domaćim navijačima protiv Bolonje nakon boljeg izvođenja penala, dok je tim iz Bergama na San Siru eliminisao Milan sa 2:1.

"Viola" je bila u nizu od šest utakmica bez poraza sve do poslednjeg kola Serije A kada je na svom terenu izgubila od Milana sa 2:1. Sada, sa 43 osvojena boda i utakmicom manje, zauzimaju deseto mesto na tabeli, sedam bodova zaostatka za pozicijom koja donosi Evropu naredne sezone.

Sa mogućnošću da se izbore za plasman u grupnu fazu Lige Evrope ako pobede u ovom takmičenju, ekipa Vinčenca Italijana želi da u revanš uđe sa prednošću iz prve utakmice, nadajući se da će osvojiti svoj prvi trofej Kupa Italije od sezone 2000/01.

Propustili su sjajnu priliku za to prošle godine kada su u finalu izgubili od Intera, što je ostao jedini poraz Fiorentine u Kupu Italije u poslednjih sedam odigranih mečeva, uz prethodna dva trijumfa sa penala.

S druge strane, ekipa iz Bergama ulazi u ovaj meč nakon ubedljive pobede od 3:0 u gostima protiv Napolija u prošlom kolu, produžavajući niz neporaženosti na četiri utakmice.

Atalanta u Evropu na jesen može i preko plasmana u Seriji A kao i preko Lige Evrope, iako joj je tamo naredni protivnik Liverpul, ali kup je uvek motiv, naročito kada se zna da "boginja provincije" na trofej u ovom takmičenju čeka više od 60 godina.

Izgubili su samo jednom u poslednjih osam takmičarskih gostujućih utakmica, uz tri pobede i četiri remija. 

NAŠ TIP: GG (kvota 1,70)

POGLEDAJTE NAJNOVIJU EPIZODU KLADIONIČARSKIH PRIČA

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave