KUP JE SPAS SEZONE PORTU: ''Zmajeve'' deli jedna pobeda od novog plasmana u finale

V.M.

03. 04. 2024. u 14:00

U prvoj utakmici polufinala portugalskog kupa sastaće se Vitorija Gimarais i Porto (21:15). Meč se igra na stadionu ''Alfonso Enrike'' sa početkom u 21.15.

КУП ЈЕ СПАС СЕЗОНЕ ПОРТУ: Змајеве дели једна победа од новог пласмана у финале

Foto Profimedia

Pošto je eliminisan iz Lige šampiona, a realnih šansi za titulu nema, Porto spas sezone traži u kupu u kojem je branilac titule, dok sa druge strane Vitorija pokušava da se domogne prvog finala u istoriji kluba, tako da bi trebalo da gledamo dosta zanimljiv dvomeč koji večeras započinje u Gimaraisu.

Forma domaćina nalaže da i te kako ima čemu da se nada na ovom duelu. Vitorija je vezala četiri trijumfa u prvenstvu i opasno se približila samom vrhu tabele. Trijumf nad Moreirenseom proteklog vikenda (1:0) popeo ju je na peto mesto Primeira lige i sada zaostaje samo tri boda za četvrtoplasiranom Bragom, tako da će se boriti za plasman u Evropu u samoj završnici sezone.

Ono što je posebno impreisvno kod domaćina je defanzivna igra koja je najzaslužnija za pobednički niz jer su na te četiri utakmici ''konkistadori'' primili samo dva gola.

Sa druge strane, Porto je porazom od Estorila pre par dana (0:1) gotovo sigurno izgubio sve šanse da se bori za titulu jer sada zaostaje velikih deset bodova za vodećim Sportingom koji je odigrao meč manje od njih.

Pošto je ranije ove sezone poražen od Benfike u Superkupu, jedina nada za trofej mu je Kup Portugala u kojem je branilac titule i sigurno je da će sve snage foksurati na osvajanje 20. kupa u bogatoj istoriji kluba.

Pre neočekivanog poraza od Estorila, gosti su vezali tri prvenstva trijumfa, a kao i kod domaćina istakla se njihova odbrana koja je primila jedan gol na tim utakmicama.

Što se tiče međusobnih duela, tradicija je na strani Porta koji je vezao deset vezanih pobeda nad Vitorijom, uključujući trijumf iz prvog dela sezone kada je bilo 2:1 za ''zmajeve''.

Iako odbrane ovih timova dominiraju u serijama njihovih dobrih rezultata, kada igraju međusobno umeju da se raspucaju i očekujemo da oba tima zatresu mrežu kao na pomenutom obračunu koji se odigrao sredinom novembra.

NAŠ TIP: GG (kvota 1,90)

POGLEDAJTE NAJNOVIJU EPIZODU KLADIONIČARSKIH PRIČA

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

Andrej Rubljov uopšte nije naivan teniser. Oni koji su ga posmatrali samo u prethodnih šest sedmica, kada nije imao nijednu pobedu do dolaska u Madrid, verovatno bi pomislili drugačije, ali je on upravo u prestonici Španije nokautirao i najboljeg Španca koji trenutno igra tenis - trećeplasiranog na ATP listi, dvostrukog uzastopnog šampiona madridskog mastersa, Karlosa Alkaraza. A onda je momak na koga je Rusija ponosna izjavio nešto zanimljivo.

01. 05. 2024. u 21:36

Komentari (0)

ŠOK: Karlos Alkaraz izbačen sa turnira u Madridu! Imitirao Nadala, pa morao da pakuje kofere, kao i Rafa (VIDEO)