PORED PLASMANA U LIGU ŠAMPIONA, VILA BI DA OSVOJI I TROFEJ: Unaj Emeri je majstor za četvrtfinala evropskih takmičenja

V.M.

11. 04. 2024. u 10:43

U prvoj utakmici derbija četvrtfinala Lige konferencija, birmingemski lavovi će na ''Vila parku'' ugostiti Lil (21.00).

ПОРЕД ПЛАСМАНА У ЛИГУ ШАМПИОНА, ВИЛА БИ ДА ОСВОЈИ И ТРОФЕЈ: Унај Емери је мајстор за четвртфинала европских такмичења

FOTO: Tanjug/AP

Povratak u Evropu nakon 13 godina odsustva nije dobro započeo za Vilu koja je u prvom meču grupne faze poražena od Legije u Varšavi sa 3:2, ali nakon toga je ''dala gas'' i sada zasluženo nosi epitet glavnog favorita Lige konferencija.

Na narednih sedam mečeva ne samo da ''lavovi'' nisu doživeli poraz, već su ostvarili čak pet pobeda. Grupnu fazu su završili kao prvi u grupi ''E'', a nakon toga su eliminisali Ajaks u osmini finala.

Odigrali su remi bez golova u Amsterdamu, ali kao što je često slučaj ove sezone, ''Vila park'' se ponovo pokazao kao nepremostiva prepreka za protivnike i na njemu je četa Unaja Emerija ubedljivo slavila sa 4:0.

Ako računamo i kvalifikacije, Vila je ostvarila pet vezanih pobeda pred svojim navijačima u ovom takmičenju, a ako na to dodamo činjenicu da je Unaj Emeri na poslednjih sedam evropskih četvrtfinala prolazio dalje sa čak četiri različita kluba, jasno je zašto su veliki favoriti pred današnji meč.

Sa druge strane, Lil je već ispisao istoriju jer mu je ovo prvi put ikada da igra u četvrtfinalu nekog evropskog takmičenjima. Velike zasluge za to idu treneru Paolu Fonseki koji je u potpunosti preporodio tim i pored toga što odlično gura u Evropi, gost izuzetno dobro igra i u domaćem prvenstvu gde je četvrti na tabeli i bori se za Ligu šampiona.

Što se tiče same Lige konferencija, ''doge'' su neporažene u dosadašnjem toku takmičenja. Osvojile su prvo mesto u grupi ''A'' sa 14 sakupljenih bodova, a nakon toga su rutinski eliminisale Šturm Grac u osmini finala (3:0, 1:1).

Večerašnji meč dočekuju u seriji od tri vezana meča bez poraza na gostovanjima, tako da nisu bez šanse na ''Vilu parku'', a kako bi došli do eventualnog iznenađenja, sjajan meč moraće da odigra najbolji igrač ekipe Džonatan Dejvid koji je učestvovao u 11 golova Lila na poslednjih devet utakmica.

Ono što je zanimljivo kod gosta je to da je primio samo jedan gol na strani u Ligi konferencija, mada teško da će danas to uspeti jer je Vilin napad verovatno najkvalitetniji u njoj.

Iako se domaćin takođe bori za Ligu šampiona i drži četvrto mesto u Premijer ligi, sigurno je da želi da osvoji trofej nakon dugo vremena i očekujemo da na večerašnjem duelu održi perfektan skor pred svojim navijačima.

NAŠ TIP: 1 (kvota 1,65)

POGLEDAJTE NAJNOVIJU EPIZODU KLADIONIČARSKIH PRIČA

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

Andrej Rubljov uopšte nije naivan teniser. Oni koji su ga posmatrali samo u prethodnih šest sedmica, kada nije imao nijednu pobedu do dolaska u Madrid, verovatno bi pomislili drugačije, ali je on upravo u prestonici Španije nokautirao i najboljeg Španca koji trenutno igra tenis - trećeplasiranog na ATP listi, dvostrukog uzastopnog šampiona madridskog mastersa, Karlosa Alkaraza. A onda je momak na koga je Rusija ponosna izjavio nešto zanimljivo.

01. 05. 2024. u 21:36

Komentari (0)

DA LI JE JUTARNJA RAKIJICA OTROV ILI LEK? Stručnjak za toksikologiju razbila mitove (VIDEO)