''BOGINJA PROVINCIJE'' JE PUNA SAMOPOUZDANJA POSLE POBEDE NA ''ENFILDU'': Ekipa iz grada ljubavi joj je redovna mušterija u poslednje vreme

V.M.

15. 04. 2024. u 08:20

U poslednjoj utakmici 32. kola Serije A, Atalanta će na ''Gevis'' stadionu dočekati Veronu (20.45).

БОГИЊА ПРОВИНЦИЈЕ ЈЕ ПУНА САМОПОУЗДАЊА ПОСЛЕ ПОБЕДЕ НА ЕНФИЛДУ: Екипа из града љубави јој је редовна муштерија у последње време

Tanjug/AP

Iako je doživela uzastopne poraze od Fiorentine i Kaljarija u prvenstvnu i kupu, Atalanta je sredinom prošle nedelje pokazala da se ne nalazi u krizi odigravši jednu od najboljih partija u skorijoj istoriji kluba.

Otišla je na noge Liverpulu u prvoj utakmici četvrtfinala Lige Evrope i ne samo da je obezbedila dobar rezultat, nego je dominantno slavila sa 3:0 prekinuvši seriju ''redsa'' od 33 utakmice bez poraza na svom terenu i napravivši dobranu zalihu za revanš koji je na programu ovog četvrtka.

Heroj pobede bio je skupo plaćeni Đanluka Skamaka koji je postigao dva gola, a pored njega u listu strelaca upisao se i hrvatski reprezentativac Mario Pašalić.

Iako nije imala veliki posed lopte (35%), kada je imala loptu u nogama ''boginja provincije'' je znala šta da radi sa njom i sve što joj je sada preostalo je da sačuva tu prednost pred svojim navijačima i plasiraće se u polufinale Lige Evrope po prvi put u istoriji.

Što se tiče Serije A, izabranici Đanpjera Gasperinija ovo kolo su dočekali na šestom mestu i ne mogu se pomeriti sa njega, ali zato mogu iskoristiti kiks četvrtoplasirane Bolonje koja je remizirala sa Moncom (0:0) i evenutalni trijumf bi Atalantu približio na šest bodova zaostatka uz odigran meč manje od ''crveno-plavih''.

Sa druge strane, Verona koja joj je današnji protivnik je malo živnula početkom marta vezanim pobedama nad Sasuolom i Lećeom, ali u naredna tri meča je osvojila samo jedan bod tako da se i dalje nalazi u zoni ispadanja.

Doduše, jedino što je drži u njoj je lošiji međusobni duel od Frozinonea koji je prvi tim iznad crte i ukoliko danas ekipa iz grada ljubavi uspe da osvoji barem bod, ''uplivaće'' u sigurnu zonu.

Ono što je pohvalno kod gostiju je to da su počeli da postižu golove, stvar sa kojom su imali velikih problema u prvom delu sezone. Naime, na poslednjih pet mečeva su postizali tačno po jedan gol, ali možda će morati dodatno da se poboljšaju u tom segmentu kako bi osigurali opstanak u završnici prvenstva.

Verona je i prošle godine imala grčevitu borbu za opstanak, a na kraju je ostala član elite preko baraža u kojem je bila bolja od Specije, tako da je iskusna u ovakvim situacijama.

Na prvom ovosezonskom međusobnom duelu Atalanta je slavila sa 1:0, a generalno je ''boginja provincije'' vezala tri trijumfa nad Veronom.

Od bitnijih igrača, domaćini će biti bez supertalentovanog Skalvinija, Zapakoste, De Rona i Kolašinca, dok će sa druge strane meč propustiti suspendovani Suat Serdar.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: GG (kvota 1,83)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
I RUSI SU ZATEČENI: Evo koga je Ramzan Kadirov imenovao za ministra sporta Čečenije

I RUSI SU ZATEČENI: Evo koga je Ramzan Kadirov imenovao za ministra sporta Čečenije

Imajući u vidu da rat u Ukrajini uveliko u trećoj godini otkako je počeo u februaru 2022, čak i oni koji nisu pomno pratili situaciju u Rusiji u međuvremenu su veliki broj puta informasani šta radi prvi čovek Čečenije, Ramzan Kadirov, jedan od najvećih poštovalaca ruskog predsednika Vladimira Putina. Ipak, ono što je sada odlučila pomenuta "glava Čečenske Republike", kako mu glasi zvanična titula, zbunila je i rusku javnost.

21. 05. 2024. u 20:03

Komentari (0)

ŠOK PRED OLIMPIJSKE IGRE: Najbolja srpska košarkašica u 28. godini završila karijeru! (VIDEO)