"SLEPI MIŠEVI NAPADAJU EVROPU: Osasuna nepredvidiva na svom "El Sadaru" ove sezone

O. M.

15. 04. 2024. u 08:05

VALENSIJA putuje na stadion "El Sadar", gde će igrati poslednju utakmicu 31. kola La lige, protiv domaće Osasune. Utakmica je zakazana za ponedeljak od 21 čas.

СЛЕПИ МИШЕВИ НАПАДАЈУ ЕВРОПУ: Осасуна непредвидива на свом Ел Садару ове сезоне

Foto: Profimedia

Trenutno su "slepi miševi" na osmom mestu u ligi, pet bodova iza Real Sosijedada, dok je Osasuna na devetom mestu, pet bodova iza svojih današnjih protivnika.

Osasuna će se u ponedeljak suočiti sa Valensijom. Biće to njihova prva takmičarska utakmica nakon što su poslednjeg dana marta pobedili Almeriju sa 3:0 na stadionu "Pauer hors", golovima Hosea Arnaiza, Ante Budimira i Ikera Munjoza. Ovaj rezultat je podigao ekipu Jagobe Arasatea na 39 bodova iz 30 utakmica, što ih trenutno drži na devetom mestu na tabeli, pet bodova zaostatka za osmoplasiranom Valensijom i šest iza Betisa na sedmom mestu.

Osasuna je ove sezone na svom terenu pokazala neujednačene rezultate, ostvarivši šest pobeda, tri remija i šest poraza u 15 utakmica pred domaćim navijačima i osvojivši 21 bod. Valensija će u ponedeljak gostovati na El Sadaru, a "slepi miševi" su ove sezone ostvarili samo četiri pobede u 15 gostujućih utakmica, dok je njihov uspeh uglavnom zasnovan na dobrim igrama na domaćem terenu. Osasuna, koja je prošle sezone završila na sedmom mestu u španskoj prvoj ligi, ima priliku da u sezoni 2023/24. ostvari duplu pobedu nad Valensijom, nakon što je u avgustu pobedila na Mestalji sa 2-1.

Osasuna će u ponedeljak uveče nastupiti bez dva igrača, Unaija Garsije sa mišićnim problemom i Kikea Barhe koji je van terena zbog povrede kolena. S druge strane, u tim se vraća Lukas Toro koji je propustio utakmicu protiv Almerije zbog suspenzije. 

Valensija će se suočiti sa svojim nadolazećim protivnicima nakon što je pobedila Granadu sa 1:0 u zaostalom meču 26. kola, a Andre Almeida je postigao jedini gol u 77. minutu. Ekipa Rubena Barahe zabeležila je 12 pobeda, osam remija i deset poraza u 30 utakmica ove sezone, čime je došla do 44 boda i osmog mesta na tabeli. Zaostaje samo jedan bod od sedmog Betisa i pet iza šestog Real Sosijedada, dok se šestostruki šampion Španije čvrsto bori za mesto u evrokupovima.

Valensija je prošlu sezonu završila na 16. mestu, najniže u La Ligi od ispadanja na kraju sezone 1985/86, ali su ove sezone ostvarili značajan napredak. Barahina ekipa je izgubila samo jedan od poslednjih šest mečeva u prvoj ligi Španije, a pozitivan rezultat u ponedeljak bi bio dobar uvod u veliku utakmicu kod kuće protiv Betisa sledećeg vikenda.

Što se tiče same ekipe Valensije, Mouktar Diakabi je dugoročno van terena zbog povrede kolena, dok su Roman Jeremčuk i Hose Gaja takođe van terena zbog problema sa mišićima. U timu "slepih miševa" nema drugih povreda.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: IXvX (kvota 1,62) 

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
I RUSI SU ZATEČENI: Evo koga je Ramzan Kadirov imenovao za ministra sporta Čečenije

I RUSI SU ZATEČENI: Evo koga je Ramzan Kadirov imenovao za ministra sporta Čečenije

Imajući u vidu da rat u Ukrajini uveliko u trećoj godini otkako je počeo u februaru 2022, čak i oni koji nisu pomno pratili situaciju u Rusiji u međuvremenu su veliki broj puta informasani šta radi prvi čovek Čečenije, Ramzan Kadirov, jedan od najvećih poštovalaca ruskog predsednika Vladimira Putina. Ipak, ono što je sada odlučila pomenuta "glava Čečenske Republike", kako mu glasi zvanična titula, zbunila je i rusku javnost.

21. 05. 2024. u 20:03

Komentari (0)

EKSKLUZIVNA PONUDA ZA LETOVANJE: U ponudi egzotična destinacija - ovo su cene