SPORTING JE GAZDA U PORTUGALU: Ukoliko večeras slavi, imaće velikih plus sedam u odnosu na Benfiku

V.M.

12. 04. 2024. u 11:41

NA otvaranju 29. kola Primeira lige, Sporting će na gostovanju Žil Visenteu pokušati da ostvari šestu uzastopnu prvenstvenu pobedu (21.15).

СПОРТИНГ ЈЕ ГАЗДА У ПОРТУГАЛУ: Уколико вечерас слави, имаће великих плус седам у односу на Бенфику

Profimedia

Lisabonski ''lavovi'' su tokom čitave sezone najbolji tim u Portugalu, a to su ponovo pokazali u prošlom kolu kada su u direktnom okrštaju sa najvećim rivalom za titulu savladali Benfiku rezultatom 2:1.

Heroj pobede bio je Katamo koji je postigao golove u prvom i 91. minutu, kojima je dodatno približio Sporting novom naslovu prvaka jer sada izabranici Rubena Amorima imaju četiri poena prednosti u odnosu na Benfiku koja je, da stvar po nju bude još gora, odigrala meč više od njih.

Pored sjajnih igara u prvenstvu, gosti su i u kupu dogurali do finala u kojem čekaju boljeg iz duela Porto - Vitorija Gimarais i nadomak su osvajanje prve duple krune još od 2002. godine.

Najveće zasluge za to idu sjajnom treneru Rubenu Amorimi za kojeg svi relevantni evropski mediji kažu da će preuzeti Liverpul na leto, mada je on na pres-konferenciji uoči današnjeg meča negirao da je bilo ikakvih pregovora.

Razigranima ''lavovima'' koji jure šestu uzastopnu ligašku pobedu Žil Visente ne bi trebao da predstavlja problem jer se nalazi u katastrofalnoj formi, doživeo je tri vezana poraza, a poslednji trijumf ostvario je pre nešto manje od dva meseca.

U prvom delu sezone Sporting je savladao Žil Visente sa 3:1, a mi verujemo da će i večeras na sličan način slaviti.

NAŠ TIP: 2&2-5 (kvota 1,60)

POGLEDAJTE NAJNOVIJU EPIZODU KLADIONIČARSKIH PRIČA

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

Andrej Rubljov uopšte nije naivan teniser. Oni koji su ga posmatrali samo u prethodnih šest sedmica, kada nije imao nijednu pobedu do dolaska u Madrid, verovatno bi pomislili drugačije, ali je on upravo u prestonici Španije nokautirao i najboljeg Španca koji trenutno igra tenis - trećeplasiranog na ATP listi, dvostrukog uzastopnog šampiona madridskog mastersa, Karlosa Alkaraza. A onda je momak na koga je Rusija ponosna izjavio nešto zanimljivo.

01. 05. 2024. u 21:36

Komentari (0)

IZGUBIO SAM 400.000 EVRA, DUŽAN SAM JOŠ 80.000: Surova ispovest Aleksandra bivšeg kockara (VIDEO)