TIP DERBI: Barsa bi da zakuva prvenstvo

Ž. U.

20. 04. 2024. u 08:41

o „Kralj“ od poslednjih pet duela na „Bernabeu“ dobio tri o Tri plus palo na osam od deset poslednjih mečevai

ТИП ДЕРБИ: Барса би да закува првенство

FOTO: Tanjug/AP

Do kraja Primere ostalo je još šest kola. Real je lider sa osam bodova prednosti u odnosu na drugoplasiranu Barselonu i na najjboljem putu je da se okiti novom šampionskon titulom. Krunisanje „kralja“ međutim još nije definitivno potvrđeno, a trka bi mogla da se zakuva ovog vikenda kada je na stadionu „Santijago Bernabeu“ na programu drugi „Klasiko“ u sezoni (nedelja, 21.00). Ukoliko Katalonci nadmudre najvećeg rivala u njegovom domu, na pomolu bi mogla da bude i dramatična završnica španskog prvenstvo.

Međutim, veliko je to „ako“. Barsa je sredinom nedelje doživela brodolom u Ligi šampiona i ispustila prednost protiv PSŽ, dok je Real bolje prošao na gostovanju Mančesteru iz penal ruleta izašao bolji. 

Domaćin je i prema procenama „bukmejkera“ favorit da odnese trijumf i u ovom„klasiku“, a izašao je kao bolji u prvom okšraju najvećih španskih timova na stadionu „Monžuik“ (2:1). Ukoliko do toga i dođe, „kralj“ će uzeti titulu i više neće biti dileme ko će krajem maja slaviti. Takođe, porazom bi Barselona ugrozila i opstanak na drugom mestu na tabeli, jer Đirona preti sa pet bodova manje. 

I tradicija je na strani „kralja“ koji je od poslednjih pet prvenstvenih „klasika“ na svom terenu dobio tri. Ove sezone, Real niko nije dobio u njegovom domu što je još jedan podatak ohrabrenja za navijače „blankosa“ ali i za kladioce koji bi da igraju na Madriđane u ovom meču. 

Real i Barselona u poslednje vreme u svim takmičenjima igraju jako efikasne međusobne duele što najbolje ilustruje podatak da je tri ili više pogodaka palo na od osam od deset poslednjih takmičarskih okršaja velikana sa Iberijskog poluostrva. 

NAŠ PREDLOG

NEDELjA, 21.00

REAL MADRID - BARSELONA 2  (4.50)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

Andrej Rubljov uopšte nije naivan teniser. Oni koji su ga posmatrali samo u prethodnih šest sedmica, kada nije imao nijednu pobedu do dolaska u Madrid, verovatno bi pomislili drugačije, ali je on upravo u prestonici Španije nokautirao i najboljeg Španca koji trenutno igra tenis - trećeplasiranog na ATP listi, dvostrukog uzastopnog šampiona madridskog mastersa, Karlosa Alkaraza. A onda je momak na koga je Rusija ponosna izjavio nešto zanimljivo.

01. 05. 2024. u 21:36

Komentari (0)

IZGUBIO SAM 400.000 EVRA, DUŽAN SAM JOŠ 80.000: Surova ispovest Aleksandra bivšeg kockara (VIDEO)