FARANI OPET NAPADAJU EVROPU: Klub iz Diferdanža prvi put u Ligi šampiona posle 45 godina

O. M.

10. 07. 2024. u 13:28

HIT prošlogodišnjih kvalifikacija za evropske kupove, Ki Klaksvik sa Farskih Ostrva, otvara novu sezonu evrokupova u nadi da će ponoviti senzacionalni uspeh, plasman u grupnu fazu Lige konferencija, a možda ga i nadmašiti.

ФАРАНИ ОПЕТ НАПАДАЈУ ЕВРОПУ: Клуб из Диферданжа први пут у Лиги шампиона после 45 година

Tanjug/AP

Prvi protivnik simpatičnim Faranima ove sezone biće Diferdanž iz Luksemburga. Ki je trostruki uzastopni šampion Farskih Ostrva, ali ove sezone su malo posustali i trenutno se nalaze na trećem mestu sa 16 bodova zaostatka za liderom Vikingurom koji im je prethodne dve sezone duvao za vrat.

Prošle godine Klaksvik je bio senzacija u Evropi. U Ligi šampiona su eliminisali Ferencvaroš i Heken, pre nego što ih je zaustavio Molde. Nakon toga su poraženi od Šerifa u plej-ofu za Ligu Evrope, ali su se plasirali u grupnu fazu Konferencijske lige. Tamo su pobedili Olimpiju iz Ljubljane i remizirali sa francuskim Lilom i časno, sa četiri boda završili ovu epizodu, najuspešniju u istoriji farskog fudbala.

Klaksvik ima impresivan niz na svom terenu, u poslednjih 10 utakmica doživeli su samo jedan poraz i to od Slovana, dok su pet utakmica završili bez primljenog gola.

S druge strane, Diferdanž će prvi put u istoriji učestvovati u kvalifikacijama za Ligu šampiona. Istina, u sezoni 1979/80. je u tadašnjem Kupu šampiona nastupao Red bojs Diferdanž, jedan od dva kluba čijim spajanjem je 2003. godine nastao FK Diferdanž (drugi je Rotštern, kasnije AK Diferdanž) kada je u prvom kolu eliminisan od kiparske Omonije.

Diferdanž je primio gol u svakom od deset evropskih gostovanja, a sedam puta je primio dva ili više.

NAŠ TIP: 1 (kvota 1,96)

POGLEDAJTE NAJNOVIJU EPIZODU KLADIONIČARSKIH PRIČA

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Last Minute AKCIJA Popust čak do 380 evra! Iskoristite akciju i rezervišite letovanje na najpopularnijoj destinaciji ove sezone