POSRTANJE NEKADAŠNJEG ŠAMPIONA EVROPE: Česi imaju stoodstotan učinak na startu sezone

O. M.

06. 08. 2024. u 09:31

PRAŠKA Sparta dočekuje Steauu iz Bukurešta (zvanično FCSB), u prvom meču trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona. Meč se igra na stadionu "Letna", u utorak od 20 časova.

ПОСРТАЊЕ НЕКАДАШЊЕГ ШАМПИОНА ЕВРОПЕ: Чеси имају стоодстотан учинак на старту сезоне

Foto Profimedia

Timovi u različitom raspoloženju dočekuju ovaj evropski duel. Domaća ekipa ima maksimalnih devet bodova posle tri kola u češkoj Prvoj ligi, dok su gosti sakupili samo dva boda u tri utakmice u Ligi 1 Rumunije.

"Rudi" su poslednji put igrali u grupnoj fazi Lige šampiona 2005/06, ali su osvojili samo dva boda. Sparta je u sezoni 2023/24. osvojila titulu sa 87 bodova iz 35 utakmica.

*3000 NA RAČUNU U ROKU OD 24H*
-->KLIKNI OVDE<--

Domaći tim je u prethodnom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona izbacio Šamrok Rovers pobedama od 2:0 i 4:2. Prošle sezone Sparta je eliminisana u trećem kolu kvalifikacija nakon što je izgubila na penale od Kopenhagena, ali je kasnije stigla do osmine finala Lige Evrope.

"Rudi" su trenutno najbolji napadački tim u češkom prvenstvu sa osam postignutih golova. Frisov tim je pobedio u poslednjih pet utakmica na "Letni" i izgubio samo jednom u poslednjih 29 mečeva kod kuće.

*3000 NA RAČUNU U ROKU OD 24H*
-->KLIKNI OVDE<--

Steaua je trenutno 14. nakon tri kola u domaćem prvenstvu. Remizirali su prva dva kola i izgubili 2:0 u trećem od Ocelulua. Taj poraz je bio jedini u poslednjih 10 utakmica za tim trenera Ilijasa Šaralampusa.

FCSB je u drugom kolu kvalifikacija pobedio Makabi iz Tel Aviva sa 1:1 u Bukureštu i 1:0 u Budimpešti, nakon što je u prvom kolu pobedio Virtus ukupnim rezultatom 11:1 (4:0 i 7:1). U prvoj utakmici protiv Makabija iz Tel Aviva bilo je nerešeno, iako je FCSB imao 16 šuteva, dok je njihov protivnik imao samo četiri. U revanšu, FCSB je uspeo da ograniči svoje protivnike na samo jedan udarac, a pobednički gol Vilijama Betena u 90. minutu im je omogućio da izbegnu produžetke.

Šaralampusova ekipa je takođe bila uspešna u gostima poslednjih nedelja, pobedivši u četiri od poslednjih pet gostujućih utakmica i postigavši 20 golova u tim mečevima.

Ova dva kluba do sada su se sastajala u dva dvomeča u Evropi. Prvi put daleke 1988. godine kada je Steaua, dve godine nakon što je postala prvi istočnoevropski osvajač Kupa šampiona, stigla do novog finala koje je posle izgubila od Milana. Na putu do toga su u prvom kolu eliminisali Spartu sa 5:1 i 2:2. Drugi dvoboj imali su pre osam godina u trećem kolu kvalifikacija kada je rumunski predstavnik bio bolji sa 2:0 i 1:1, ali je u plej-ofu ispao od Mančester sitija.

NAŠ TIP: 1 (kvota 1,54)

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KAĆUŠE POLETELE: Raketirana američka baza