ISTORIJSKA ŠANSA ZA SLOVAN: Danci nisu imali sreće u prvom susretu

O. M.

28. 08. 2024. u 09:59

SLOVAN iz Bratislave i Midtjiland ukrstiće koplja u revanšu kvalifikacija za Ligu šampiona u sredu od 21 čas. Mesto duela biće stadion "Tehelne Pole" u ​​Bratislavi.

ИСТОРИЈСКА ШАНСА ЗА СЛОВАН: Данци нису имали среће у првом сусрету

Foto: Profimedia

Igrači Slovana su tokom čitavih kvalifikacija igrali veoma dobro. Eliminisali su Strugu (4:2, 2:1), Celje (1:1, 5:0) i APOEL (2:0, 0:0) na putu do poslednje prepreke.

Iako nisu bili dominantni u prvom meču protiv Midtjilanda, uspeli su da ostvare dobar rezultat. Vodeći gol za Slovan postigao je Sezar Blekman, ali su fudbaleri danskog šampiona do kraja meča uspeli da izjednače.

Fudbaleri Slovana odigrali su veoma dobro ove sezone na svom terenu, tako da će puni samopouzdanja ući u ovaj meč. Plasman u grupnu fazu Lige šampiona bio bi veliki rezultat za šampiona Slovačke.

Iako nikada nisu igrali grupnu fazu elitnog evropskog takmičenja, poslednjih godina su uspešni u Ligi konferencija gde imaju jednu osminu finala i jedan baraž za osminu finala. Takođe, ne treba zaboraviti da je Slovan bio prvi tim iz nekadašnjeg Istočnog bloka koji je osvojio neko UEFA takmičenje, 1969. godine su osvojili Kup pobednika kupova, savladavši u finalu Barselonu.

Fudbaleri Midtjilanda pobedili su Santa Kolomu (3:0, 1:0) i Ferencvaroš (2:0, 1:1) u prethodna dva kola kvalifikacija. Do sada su beležili odlične rezultate na domaćem terenu, bili su dominantniji u prvom meču protiv Slovana, ali nisu imali sreće da ostvare pozitivan rezultat.

Na tom meču su tri puta pogodili prečku ili stativu. Dario Osorio je bio nerešiva enigma za odbrambenu liniju Slovana, ali su slovački šampioni prvi dali gol. Zahvaljujući Edvardu Čilufji uspeli su da izbegnu poraz i bilo bi potpuno nezasluženo da su izgubili ovaj meč.

NAŠ TIP: GG (kvota 1,67)

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ITALIJA U NEVERICI NA STARTU JU-ES OPENA: Janik Siner doživeo novi šok, sad ga je i ovo snašlo!

ITALIJA U NEVERICI NA STARTU JU-ES OPENA: Janik Siner doživeo novi šok, sad ga je i ovo snašlo!

Teniski svet je potresla informacija da je Janik Siner bio pozitivan na doping testu. I to dvaput. Ali, nakon višemesečne provere kako se to desilo, a za tu proveru niko živ nije znao osim Sinerovih saradnika i onih koji su vršili istragu, sada je za to saznao čitav svet - i to kada je Italijan oslobođen optužbi. Ali, i pored toga, ovih dana mu uopšte nije lako...

27. 08. 2024. u 16:30

Komentari (0)

STOKA USTAŠKA MALTRETIRA CEO SVET - PRORADILI FAŠISTIČKI KOMPLEKSI, NASTAVLJAJU PROGON SRBA: Osuđena dva pevača najpoznatije krajiške grupe