"SOKOLI" U LIGI NACIJA LEČE RANE SA EVRA: "Plavi" su vladari Baltika

O. M.

05. 09. 2024. u 11:34

ESTONIJA i Slovačka sastaće se u prvom kolu UEFA Lige nacija, u okviru grupe 1, Lige C. Ovaj meč je na programu u četvrtak od 20.45 časova u Talinu.

СОКОЛИ У ЛИГИ НАЦИЈА ЛЕЧЕ РАНЕ СА ЕВРА: Плави су владари Балтика

FOTO: Tanjug/AP

Nakon što nije uspela da obezbedi plasman na EURO 2024, pošto nisu završili u prva dva u kvalifikacionoj grupi, Estonija se ove godine fokusirala na prijateljske utakmice.

Odigrali su četiri prijateljske utakmice, uključujući pobedu iz penala nad Litvanijom 11. juna. "Plavi" su takođe ostvarili najubedljiviju pobedu od septembra 2022. godine, kada su pobedili San Marino sa 4:0, a Farska Ostrva su savladali sa 4:1 u Talinu.

Posle uspešne prethodne kampanje u UEFA Ligi nacija 2022/23, gde su dominirali u svojoj grupi protiv Malte i San Marina, Estonija sada ima za cilj uzastopne promocije kako bi stigla do Lige B gde nikad do sad nije igrala.

To prvo mesto donelo im je i plasman u baraž, ali su tamo naleteli na nepremostivu prepreku u vidu Poljske.

Slovačka će se u četvrtak vratiti takmičarskoj akciji, prvi put od poraza u osmini finala Eura 2024. "Sokoli" su bili blizu senzacije protiv favorizovane Engleske, ali su golovima Džuda Belingama u završnici regularnog dela utakmice i Harija Kejna u produžecima Englezi stigli do preokreta.

Predvođen Frančeskom Kalconom, koji će uskoro obeležiti 25 utakmica kao selektor Slovačke, tim je pokazao izdržljivost, pobedivši Belgiju i remizirajući sa Rumunijom na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj. Međutim, Slovačka je imala problema u Ligi nacija 2022/23, završivši na trećem mestu u grupi Lige C, iza Kazahstana i Azerbejdžana, i nije uspela da se plasira u Ligu B iz koje su ispali 2021.

Slovačka je u svakom slučaju dovoljno kvalitetna da pobedi u Estoniji.

NAŠ TIP: 2 (kvota 1,55)

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
RADOVAO SE PRE VREMENA? Janik Siner usred Ju-Es opena leti iz tenisa zbog dopinga?!

RADOVAO SE PRE VREMENA? Janik Siner usred Ju-Es opena "leti" iz tenisa zbog dopinga?!

Teniski svet je potresla informacija da je Janik Siner bio pozitivan na doping testu. I to dvaput. U aprilu je on saznao da je "uhvaćen", potom se branio daleko od očiju javnosti, jer je čitava stvar nekim čudom bila zataškana i niko osim najužih Sinerovih saradnika i onih koji su vršili istragu o tome nisu ništa znali, a sada je za to saznao čitav svet - i to kada je oslobođen optužbi. Međutim, može biti da se nije izvukao kako se činilo na prvi pogled.

04. 09. 2024. u 16:30

Komentari (0)

ONA JE SESTRA BORE ČORBE: Reč je o našoj poznatoj pevačici koja je bila sa njim u najtežim trenucima (FOTO)