UKRAJINA PRVI PUT NA TERENU POSLE ŠOKANTNE ELIMINACIJE SA EP: Brazilac je preporodio Albaniju

O. M.

07. 09. 2024. u 12:08

UKRAJINA će u subotu od 20.45 časova u Pragu ugostiti Albaniju u prvom kolu Grupe B Lige nacija.

УКРАЈИНА ПРВИ ПУТ НА ТЕРЕНУ ПОСЛЕ ШОКАНТНЕ ЕЛИМИНАЦИЈЕ СА ЕП: Бразилац је препородио Албанију

FOTO: Tanjug/AP

Trener Sergej Rebrov, koji je izgubio samo tri od svojih 16 utakmica od preuzimanja posla u junu 2023. godine, zadržao je većinu svojih iskusnih igrača i sada ima zadatak da poboljša njihov učinak u Ligi nacija.

Ukrajina, koja zbog rata i dalje igra u gostima sve svoje mečeve, za dlaku je propustila promociju iz Lige B prošle sezone, završivši na drugom mestu, samo dva boda zaostatka za pobednikom grupe Škotskom.

Mnogi su ovu ekipu videli kao potencijalno iznenađenje uoči Eura 2024, ali su zbog nesrećnih okolnosti ispali u grupnoj fazi. Ukrajina je uzela četiri boda iz tri grupne utakmice, kao i Rumunija, Belgija i Slovačka, ali su na gol-razlici završile na poslednjem mestu i nisu uspele da prođu u nokaut fazu.

Albanija je napredovala pod vođstvom brazilskog trenera Silvinja od preuzimanja u januaru 2023. Prošle sezone selekcija naših jugozapadnih suseda je završila na trećem mestu u grupi sa tri tima iza Izraela i Islanda, sa samo dva boda iz četiri utakmice. Ovo je bila grupa iz koje je političkom odlukom izbačena Rusija, inače.

Evro 2024. bio je tek drugi veliki turnir na kojem je učestvovala Albanija. Iako nisu prošli u nokaut fazu pobrali su mnogo pohvala za hrabre nastupe u "grupi smrti" zajedno sa Hrvatskom, Italijom i Španijom. Izgubili su tesno od Italije i Španije, dok je u uzbudljivoj utakmici remizirala protiv Hrvatske 2:2.

NAŠ TIP: 3+ (kvota 2,20)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

HRVAT BAŠ NISKO PAO: Nekadašnji rival Novaka Đokovića i Ju-Es opena proživljava težak period