BIĆE OVO PRELEPO ZA GLEDANJE! Sudar "bombardera"

N. R.

28. 06. 2022. u 10:31

U prvom kolu Vimbldona očekuje se sjajan meč između Feliksa Ože-Alijasima i Maksima Kresija

БИЋЕ ОВО ПРЕЛЕПО ЗА ГЛЕДАЊЕ! Судар бомбардера

FOTO: Tanjug

Kresi je bio potencijalna „mina“ koju su gotovo svi teniseri hteli da izbegnu u prvom kolu Vimbldona, a najmanje sreće u tome imao je dvadesetdvogodišnji Kanađanin. Kresi je oživeo staromodan način igranja tenisa, preferirajući isključivo servis-volej igru.

Taj stil i te kako je podoban za travnatu podlogu, shodno tome što je trava prepoznatljiva po brzini i slabom odskoku loptice, te protiv servisa od 200 kilometara na čas, kao što je Kresijev, ne možete učiniti mnogo toga.

Upravo takav početni udarac ima dvadesetpetogodišnji Amerikanac, a valja napomenti da izuzetno jako udara lopticu i na drugom servisu. Ukoliko protivnik uspe nekako riternirati, taj povratni udarac mora biti izrazito precizan, inače će Kresi izrazito lako završiti poen njegovim kvalitetnim volejom na mreži.

Trava je kao stvorena za rođenog Francuza koji se ipak odlučio da nastupa pod zastavom Sjedinjenih Američkih Država, a upravu tu podlogu i navodi kao omiljenu. Kresi se nalazi u odličnoj formi. Prethodnog vikenda odigrao je finale Istborna protiv Tejlora Frica, međutim, posle dvočasovne borbe i tri odigrana seta, pobedu je odneo njegov protivnik.

Turnir u Haleu završio je u prvom kolu, međutim, uprkos tome što zvuči kao potpuni neuspeh, Kresi se može pohvaliti tim mečom, s obzirom na to da je i te kako pomučio, kako će se ispostaviti, šampiona tog turnira i polufinalistu prošlogodišnjeg turnira Huberta Hurkača.

Sa druge strane imamo mladog Kanađanina Feliksa Ože Alijasima. Reč je o dosta kvalitetnijem i kompletnijem igraču koji je sezonu na travi počeo ispadanjem u polufinalu od Tima van Rijthovena, odnosno u četvrtfinalu od Huberta Hurkača, osvajača turnira na kojima su odigrali duele, Hertogenboša i Halea. Otkad je prethodne godine započeo saradnju sa čuvenim Tonijem Nadalom, Kanađanin je svaki grend slem turnir odigrao na visokom nivou. Pomučio je Matea Beretinija (izgubio od Novaka Đokovića u finalu) u četvrtfinalu Vimbldona 2021. godine (3:6, 7:5, 5:7, 3:6), odigrao polufinale US opena protiv Danila Medvedeva (Rus trijumfovao na turniru), te ga umalo izbacio na Australijan openu (7:6, 6:3, 6:7, 5:7, 4:6), a na Otvorenom prvenstvu Francuske ove godinu pružio najveći otpor šampionu Rafaelu Nadalu (6:3, 3:6, 2:6, 6:3, 3:6).

Igraču kao što je Ože Alijasim ne može se pronaći mnogo nedostataka u igri, međutim, ono što ga sputavalo od ostvarivanje većih rezultata jeste „glava“, što je sa Tonijem Nadalom i dobio, sudeći po nastupima na četiri najveća teniska turnira. Kada najbolji riterner svih vremena Novak Đoković za nekog kaže da ima odličan servis, sigurno da nema potrebe trošiti reči o početnom udarcu tog igrača. Upravo to je slučaj sa Ožeom – jak, prezican i teško čitljiv servis predstavlja nevolje za njegove protivnike.

Shodno tome, ambiciozno je reći da Kresi može zadati probleme Kanađaninu na njegovom servisu. Naš tip je da će u ovom duelu trijumfovati dvadesetdvogodišnji Ože Alijasim uz prebačenu granicu ponuđenih gemova, međutim, veliki deo zavisiće od Kresija i njegovih servis gemova. Ukoliko Amerikanac uspe da zadrži nivo serviranja kao prethodnih dana, nesumnjivo ćemo gledati bar jedan tajbrejk na meču.

Ože ima kvalitetan ritern koji može poremetiti Kresijeve planove, ali pretpostavljamo da će biti potreban period adaptacije na specifičan stil igre Amerikanca, pogotovo ukoliko se uzme u obzir to da se sastaju po prvi put, i to na omiljenoj podlozi Kresija.

NAŠI TIPOVI: 1&40.5+ (kvota 2,55) i Tajbrejk u meču - da (kvota 1,35)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!