BARSELONA JE U PRETHODNOM KOLU DOBILA UPOZORENJE: Monako želi da ponovi uspeh iz meča sa Realom

M.T.

14. 12. 2022. u 09:37

''Kneževi'' su u seriji od sedam pobeda.

БАРСЕЛОНА ЈЕ У ПРЕТХОДНОМ КОЛУ ДОБИЛА УПОЗОРЕЊЕ: Монако жели да понови успех из меча са Реалом

Foto Profimedia

Košarkaši Monaka uspeli su da ostvare veliki trijumf u Madridu u prošlom kolu, a večeras od 19 časova očekuje ih još jedan duel protiv španskog kluba pošto će u svojoj dvorani dočekati Barselonu u okviru 13. kola Evrolige.

Ekipa Saše Obradović ove sezone igra veoma dobro i može se reći da je među iznenađenjima sezone za sada. Monako je u veoma dobroj formi i u seriji od sedam pobeda u svim takmičenjima, a poslednji put je tim iz Kneževine poražen pre tri nedelje u duelu Evrolige protiv Fenerbahčea.

Od tog poraza od Fenerbahčea, Monako je uspeo da pobedi na tri uzastopne utakmice i napreduje na tabeli, pa je tim Saše Obradovića trenutno na drugom mestu tabele u Evroligi sa pobedom manje u odnosu na upravo Fenerbahče, dok ima jednu više od Olimpijakosa, Real Madrida i svog večerašnjeg protivnika. U poslednjem meču pred večerašnji duel, Monako je u okviru francuskog šapionata stigao do pobede protiv Bulonja, mada tek posle produžetka.

Barselona je u prethodnom kolu već imala posla sa francuskim klubom i nije se baš najbolje provela. Katalonci su dočekali Asvel koji je imao samo jednu pobedu u poslednjih osam mečeva, ali je ekipe iz Vilerbana ipak uspela da napravi iznenađenje i stigne do trijumfa u neizvesnoj završnici. Bio je to prvi poraz ekipe Šarunasa Jasikevičijusa posle tri uzastopne pobede u Evroligi.

Katalonci su uspeli za vikend da savladaju na gostovanju Breogan u okviru španskog šampionata, ali će meč protiv Monaka ipak biti nešto sasvim drugo za Nikolu Kalinića i ostatak tima.

Saša Obradović suočio se sa hendikepom pošto u timu protiv Barselone neće biti jednog od najboljih igrača Monaka ove sezone Džordana Lojda, pošto je nekadašnji igrač Crvene zvezde polomio nos u prošlom kolu protiv Real Madrida. Ovo će posebno biti osetno u napadu pošto je Lojd sa 12,9 poena u proseku bio veoma važan faktor za ''kneževe''. Ni Barselona nije kompletna pošto Šarunas Jasikevičijus ne može da računa na Serhija Martineza, a verovatno u timu neće biti ni Korija Higinsa, Aleksa Abrinesa i Oskara da Silve zbog povreda.

Monako i Barselona su do sada odigrali samo dva meča, a Katalonci su uspeli da oba puta trijumfuju. Međutim, to nisu bile lake pobede, posebno u prvo meču ova dva tima koji je Barselona rešila u svoju korist tek posle produžetka.

NAŠ TIP: Pobednik meča 2 (kvota 1,80)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Inovacija iz Japana kao savršen dodatak kolekciji „Art Must Go On“ Bate Spasojevića