ĐOKOVIĆA ČEKA 24. GREND SLEM TITULA? Bukmejkeri jednoglasni sa procenom

TIP redakcija

02. 07. 2023. u 09:03 >> 09:04

SRPSKI teniser najveći je favorit za osvajanje Vimbldona, koji se igra od 3. do 16. jula

ЂОКОВИЋА ЧЕКА 24. ГРЕНД СЛЕМ ТИТУЛА? Букмејкери једногласни са проценом

FOTO: Tanjug/AP

Sa rekordom po broju osvojenih grend slem pehara, Novak Đoković napada novu 24. krunu na Vimbldonu. Na trećem po redu grend-slemu u ovoj sezoni, kladionice nisu potcenile šanse srpskog igrača kao što je to bio slučaj na Rolan Garosu, jer su mu dale ubedljivo najmanju kvotu od svih glavnih rivala (kvota 1,70). Najveće šanse da zapreti našem asu u pohodu na osmi trofej u Londonu ima Karlos Alkaraz (kvota 4,5). Takođe, za razliku od takmičenja u Parizu, oni će biti prvi i drugi nosilac, pa njihov okršaj nije moguć pre finala.

Međutim, ni to što je Španac osvajanjem pehara na takmičenju u Kvinsu prvi put uspeo da se probije led i veže nekoliko pobeda na travi, nije uticalo da „bukmejkeri“ spuste koeficijent na momka iz Mursije. Razlog je što ovaj 20-godišnjak ima loš učinak u prestonici Engleske, pošto u karijeri nije prošao dalje od treće runde.

Novakov adut je i neverovatna statistika - nema poraz na Centralnom terenu još od 2013.godine i finala sa Endijem Marijem. U proteklih deset godina, pretrpeo je samo dva neuspeha i to dok je igrao na susednom terenu broj jedan. Sem Kveri je bio koban za Đokovića 2016.godine, a potom je 12 meseci kasnije na istom mestu i Tomaš Berdih uspeo da uzme skalp našem asu.

Ono što je, takođe neverovatno, Beograđanin ima 86 pobeda na Vimbldonu, dok ostatak top 20 tenisera zajedno imaju jedan trijumf manje. To samo potvrđuje zašto je apsolutni favorit za podizanje osme krune.

Osim Alkaraza, ostali izazivači su daleko iza. Iako je Danil Medvedev projektovan da bude treći favorit, Rus je u pripremi pokazao da je daleko od forme koja ga je krasila na startu sezone, tokom perioda na tvrdoj podlozi. Od rivala koji se dobro kotiraju, makar prema svetskim kladionicama, je i Janik Siner. Italijan je lane zaustavljen u četvrtfinalu upravo od Novaka, iako je u tom susretu imao dva seta vođstva. Međutim, visoki momak koji ima idealnu igru za travu, povredio se na turniru u Haleu, ali je već najavio da će biti spreman za okršaje na Vimbldonu.

U profil tenisera sa razornim servisom i forhendom upadaju Amerikanci Tejlor Fric i Frensis Tijafo, ali i Feliks Ože-Alijasim, koji muku muči da se vrati nakon povrede kolena.

Prošlogodinji finalista Nik Kirjos dobro se kotirao uoči sezone na travi, ali je takođe usled povrede morao da otkaže niz turnira (Hale i Majorka), pa je prava nepoznanica koliko daleko može da dogura na takmičenju u Londonu.

Od preostalih članova deset najboljih na svetu, poput Kaspera Ruda, Stefanosa Cicpasa, Holgera Runea i Andreja Rubljova - njima više odgovara šljaka nego trava. Rus je doduše igrao finale Halea i izgubio od Aleksandra Bublika. Danac je dogurao do polufinala u Kvinsu, a Grk je izabrao Majorku tokom ove sedmice da mu bude generalna proba ali je takmičenje završio već u osmini finala. Za razliku od njega, Norvežanin je izabrao odmor i da ne nastupi ni na jednom takmičarskom meču nakon poraza u bici za pehar na Rolan Garosu.

Pobednici na poslednjih 10 turnira

2013. Endi Marej

2014. Novak Đoković

2015. Novak Đoković

2016. Endi Marej

2017. Rodžer Federer

2018. Novak Đoković

2019. Novak Đoković

2020. - Nije odigrano zbog pandemije Covid 19 virusa

2021. Novak Đoković

2022. Novak Đoković

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
REŠILI DA KAZNE - SAMI SEBE! Ova zemlja je povukla najluđi potez od uvođenja sankcija Rusima

REŠILI DA KAZNE - SAMI SEBE! Ova zemlja je povukla najluđi potez od uvođenja sankcija Rusima

RAT u Ukrajini, odnosno "specijalna vojna operacija" kako to naziva Rusija, i dalje spada u one vesti koje se s posebnom pažnjom prate širom sveta, a među njima se izdvajaju i neki sportski segmenti, najviše zbog sankcija ruskim i beloruskim sportistima. Ali, do ovog rata je bilo nezabeleženo da se zbog Rusije - u jednoj sasvim drugoj zemlji uvede sankcija sopstvenom reprezentativcu.

16. 05. 2024. u 20:25 >> 23:02

Komentari (0)

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove