"ORLOVI" MOGU I BEZ JOKIĆA! Na redu je stari rival i vreme je za osvetu

V.D.

09. 08. 2023. u 11:25

U drugom meču na Akropolis kupu u Atini naša reprezentacija će večeras od 18.45 odmeriti snage sa Italijanima.

ОРЛОВИ МОГУ И БЕЗ ЈОКИЋА! На реду је стари ривал и време је за освету

FOTO: KSS

Bilo je mnogo otkazivanja u proteklom periodu ali reprezentacija Srbije i bez nekoliko jako bitnih igrača zna da pobeđuje. Nakon pobeda protiv Bosne i Hercegovine i Poljske u mečevima iza zatvorenih vrata Srbija je sinoć u prvom kolu Akropolis kupa savladala domaću reprezentaciju Grčke rezultatom 71:64.

Naša reprezentacija je držala prednost tokom prve tri četvrtine, ali su Grci početkom četvrtog perioda, tačnije u 33. minutu meča uspeli da stignu do izjednačenja, ali je onda sjajni trio Bogdanović-Milutinov-Gudurić preuzeo stvar u svoje ruke i doneo Srbiji trijumf koji je jako važan za samopouzdanje pred nastavak priprema za Mundobasket.

Najefikasniji igrač u našem timu bio je niko drugi do kapiten Bogdan Bogdanović sa 15, dok su po 14 imali Milutinov i Gudurić koji su upisali i 12, odnosno sedam skokova.

Dvocifren je još bio i Ristić sa 11, dok su se u listu strelaca upisali još Dobrić i Avramović sa po 6 i Petrušev sa pet poena. Nikola Jović, košarkaš Majami hita, nije se upisao u listu strelaca, ali je zabeležio pet skokova.

U narednim mečevima naši reprezentativci bi morali da porade na skoku u napadu koji je bio nešto slabiji na ovom meču, kao i da smanje veliki broj izgubljenih lopti.

Današnji rival biće reprezentacija Italije protiv koje će naši "orlovi" imati poseban motiv da se osvete za neočekivani poraz sa Evrobasketa prošle godine. U odnosu na taj meč Srbija će biti oslabljena za neigranje osvajača NBA prstena Nikole Jokića, Nikole Kalinića, Vase Micića i Vladimira Lučića.

I pored toga verujemo da će naši momci slaviti na večerašnjem susretu i tako osvojiti Akropolis kup.

Italijani su do sada odigrali dve prijateljske utakmice i u obe trijumfovali. Protiv Kine bilo je 79:61 dok su izabranici Đanmarka Poceka Tursku savladali nakon produžetaka rezultatom 90:89.

NAŠ PREDLOG: H1 -3,5 (kvota 1,63)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ISTINA O TEŠKO BOLESNOM SINU: Ne, nije tačno da je Novak Đoković odbio da slavi poene

OVO JE ISTINA O TEŠKO BOLESNOM SINU: Ne, nije tačno da je Novak Đoković odbio da slavi poene

Novak Đoković je na Rolan Garos došao sa dodatnim teretom, kakav ga obično nije pratio na putu ka velikim teniskim uspesima. Ne samo da nije osvojio nijednu titulu u 2024, već nije odigrao nijedno finale. Padale su mu i tuđe metalne flaše na glavu, borio se sa zdravstvenim tegobama, a onda je neko rešio da izmisli jednu "emotivnu priču" koja veze sa istinom nema.

29. 05. 2024. u 20:55

Komentari (0)

POMRAČENJE UMA RUSKOG TENISERA: Rolan Garos ovakvo divljanje ne pamti (FOTO/VIDEO)