GORE NIJE MOGLO: Posle katastrofalnog poraza od Australije, Srbiji sledi duel sa aktuelnim prvakom Evrope!

V.M.

01. 08. 2024. u 07:45

NAKON izuzetno razočaravajućeg poraza od Australije, vaterpolisti Srbije nisu mogli da igraju sa težim rivalom, jer će danas od 12.05 ukrstiti koplja sa aktuelnim evropskim šampionom, reprezentacijom Španije.

ГОРЕ НИЈЕ МОГЛО: После катастрофалног пораза од Аустралије, Србији следи дуел са актуелним прваком Европе!

Foto: Profimedia

Da će Srbija teško doći do medalje postalo je evidentno nakon prvog kola olimpijskog vaterpolo turnira, protiv Japanaca su otkrivene sve mane naše reprezentacije i da nije bilo nestvarnog Dušana Mandića koji je postigao čak sedam golova na toj utakmici, "delfini" gotovo sigurno ne bi došli do pobede (16:15).

Tu utakmicu su očigledno pažljivo gledali Australijanci, jer su nam oni nakon toga održali pravu vaterpolo lekciju i pokazali nam da više ne pripadamo kremu sporta kojim smo nekada dominirali.

Australija je bila znatno bolji rival tokom čitavog susreta, dominirala je na tom meču, a dovoljno o lošem nastupu naših govori to što smo prvi gol postigli u poslednjim trenucima prvog poluvremena, kao i to da smo na pauzu otišli sa čak četiri gola zaostatka (1:5).

Očekivala se reakcija "delfina" u drugom delu, ali do nje nije došlo, nastvili su sa slabom igrom, što su Australijanci znali da iskoriste i na kraju su slavili sa više nego ubedljivih 8:3, usput nanevši Srbiji jedan od najtežih poraza u 21. veku.

Tim velikim neuspehom, naši su sebi znatno umanjili šanse za prolazak dalje, trenutno su tek peti na tabeli grupe "B" i verovatno će međusobni duel sa Francuskom odlučivati ko će zauzeti mesto među prva četiri i plasirati se u četvrtfinale, jer teško da će "delfini" nešto uraditi protiv Španije i Mađarske.

Današnji rival dvostrukim uzastopnim olimpijskim šampionima danas će biti Španci o kojima ne treba trošiti previše reči. Radi se o jednoj od najjačih reprezentacija na svetu, osvojili su Evropsko prvenstvo u Hrvatskoj ove godine i u Pariz su došli sa namerom da se okite najsjajnijim odličjem.

Ova generacija Španije je izuzetno kvalitetna, imaju sjajne igrače na svakoj poziciji, a predvodnik im je najbolji vaterpolista sveta i doskorašnji igrač Novog Beograda Alvaro Granados.

Španci su dominantno započeli Olimpijske igre i posle uvodne pobede nad Australijom (9:5), u velikom derbiju grupe "B" rutinski su savladali reprezentaciju Mađarske (10:7).

Što se tiče međusobnih duela, Srbija je od današnjeg rivala doživela tri uzastopna poraza i mi verujemo da će Španija doći do četvrtog vezanog trijumfa nad "delfinima".

NAŠ TIP: Srbija - Španija hendikep golova 2 (3,5) (kvota 1,87)

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AMERI U ŠOKU: Sramno se ponašali prema Kinezu, a kada su s njim ušli u bazen u finalu - svet je ostao u čudu zbog onog što se desilo