Novak Đoković dva koraka od 24. krune

TIP redakcija

14. 07. 2023. u 09:55

VIMBLDON je ušao u završnicu, Đoković u polufinalu napada Italijana Sinera

Новак Ђоковић два корака од 24. круне

FOTO: Tanjug/AP

Pohod Novaka Đokovića na 24. grend slem krunu na ovogodišnjem Vimbldonu, sveo se na preskakanje još dve prepreke. Prvu bi mogao da učini već u petak, kada na Centralnom terenu srpskom teniseru na megdan u polufinalu londonskog slema izlazi Janik Siner. Nakon njih, istu privilegiju juriće prvi teniser sveta Karlos Alkaraz i Danil Medvedev.

Prisvojio je bez problema Novak ulogu favorita nakon trijumfa nad Rubljovim (33. vezanim na Vimbldonu), nema dileme da mu se daju mnogo veće šanse i protiv mladog Sinera. Najpre zbog činjenice da je na putu do polufinala izgubio samo dva seta i delovao naročito impresivno. Naravno, i zbog toga što je prošle godine u četvrtfinalu Italijan poveo sa 2:0 protiv Đokovića, ali je potom Srbin preokrenuo i slavio. Kao i mnogo puta pre, ali i posle. Tako da neće Novak paničiti i ako opet krene lošije. To je inače bio drugi međusobni okršaj ova dva asa, prvi je Novak rutinski dobio 2021. u Monte Karlu (2:0).

Kada je u pitanju drugi polufinalni par, međusobni skor je 1:1. Prvi sudar Medvedeva i Alkaraza bio je na programu 2021. u drugoj rundi Vimbldona i Rus je tada lagano srušio mladog Španca koji i nije bio na sadašnjem nivou, kao kada se revanširao Danilu ove godine u Indijan Vels i baš rutinski ga savladao (2:0). Bukmejkeri možda malo i potcenjivački gledaju na Danila Medvedeva, ali to je i zbog toga što Alkaraz nije pokazao slabe tačke do polufinala.

PETAK

14.30 Siner - Đoković

4,40    -    1,23

16.30 Alkaraz – Medvedev

1,43    -    3,05

KVOTE ZA TITULU

Đoković 1,50

Alkaraz 3,25

Medvedev 12,00

Siner 15,00

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

Andrej Rubljov uopšte nije naivan teniser. Oni koji su ga posmatrali samo u prethodnih šest sedmica, kada nije imao nijednu pobedu do dolaska u Madrid, verovatno bi pomislili drugačije, ali je on upravo u prestonici Španije nokautirao i najboljeg Španca koji trenutno igra tenis - trećeplasiranog na ATP listi, dvostrukog uzastopnog šampiona madridskog mastersa, Karlosa Alkaraza. A onda je momak na koga je Rusija ponosna izjavio nešto zanimljivo.

01. 05. 2024. u 21:36

Komentari (0)

NJEGOVA SMRT SLOMILA GLUMCA: U suzama svaki dan, plače od maja - pokazao kako na mobilnom čuva njegovu sliku (VIDEO)