SRBOFOBIMA SMETAO TEMELJNI UGOVOR: Milo zaustavio poslušnike - Crna Gora ima važnijih pitanja

Milutin Sekulović

02. 07. 2022. u 12:00

SRPSKA pravoslavna crkva i država Crna Gora, uprkos brojnim desetogodišnjim opstrukcijama nekadašnjih crnogorskih čelnika koje su često "mirisale" na šovinizam, izvesno je, potpisaće Temeljni ugovor kojim će biti regulisani međusobni odnosi i status Crkve u ovoj državi koja je nastala pod njenim okriljem.

СРБОФОБИМА СМЕТАО ТЕМЕЉНИ УГОВОР: Мило зауставио послушнике - Црна Гора има важнијих питања

Novosti

Ostalo je da se tekst Ugovora, kojim se SPC u Crnoj Gori priznaje pravni kontinuitet od 1219, "overi" u Vladi Crne Gore i Svetom sinodu SPC i da se potpiše u Crnoj Gori, gde ljuti protivnici Crkve i svega što ima predznak srpskog najavljuju čak i "oburdavanje" Vlade mlađanog premijera Dritana Abazovića.

Veliki udeo u tome imaju ministri odbrane i diplomatije, Raško Konjević i Ranko Krivokapić, poznati po srbofobiji, čiji SDP sa svega dva poslanika ima minornu ulogu u novoj skupštinskoj većini, ali i u narodu. To se videlo i na protestu njihovih i pristalica "suverenističkog" bloka pred Vladom, gde ih je bilo svega tridesetak.

- Temeljni ugovor je obaveza države! Ukoliko neko zbog tog ugovora želi da ruši vladu, to me ne interesuje - poručuje Abazović ministrima, njihovim istomišljenicima, "komitama" i ekstremistima iz DPS, koji su se proteklih par dana iz petnih žila upirali ne bi li preko Temeljnog ugovora i priče o "dominaciji SPC nad državom Crnom Gorom i njenom okupacijom", iz temelja poljuljali Vladu.

Međutim, sasvim (ne)očekivano, oglasio se i predsednik Crne Gore i lider DPS Milo Đukanović, koji je svojevremeno pričom o osnivanju partijske crkve i probudio histeriju prema SPC, sveštenstvu i vernom narodu.

- Pitanje Temeljnog ugovora nije najvažnije pitanje za Crnu Goru i njenu budućnost i treba spustiti tenzije - poručuje sad, dajući tako znak svojim šokiranim bojovnicima da je vreme da batale praznu priču.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (2)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu