RIZNICA

Nedeljko Iljukić

23. 08. 2022. u 12:00

MI u Srbiji ćemo često i skoro bez daha da vrtimo priču o tome kako smo zemlja košarke, vaterpola, tenisa, pa i fudbala, rvanja, boksa...

РИЗНИЦА

V.N.

Malo ko će iskreno da prizna da u našoj zemlji svako veče odlaze u san momci i devojke koji sanjaju šampionske snove. Poslednje prvenstvo Evrope u atletici opet nam je otvorilo oči: sa Olimpijskog stadiona u Minhenu kući se vratilo četvoro vrhunskih sportista, stigle su četiri prelepe i izuzetno važne medalje.

Ivana Vuleta se u skoku udalj okitila zlatom, Armin Sinančević je osvojio srebro u bacanju kugle, a Angelina Topić, skakačica uvis, i Adriana Vilagoš, bacačica koplja, dokazale su zašto je "kraljica" sportova, verovatno neopravdano, konstantno u nekakvoj senci.

Ako nas je Ivana (32) i navikla na medalje sa velikih takmičenja, ako je u godinama za nama i postala sportska heroina i idol klincima iz svog i tuđeg kraja, ako je Armin (26) već na stazi šampiona, jer se nedavno na Mediteranskim igrama okitio zlatom, šta reći za dve juniorke Angelinu (17) i Adrianu (18), koje su otišle tiho u Minhen, među iskusnije i starije od sebe i sa legendarnog stadiona se vratile sa bronzama oko vrata. Pobednice u glavi sa telima dece.

Nije li sve ovo razlog da se i srpska atletika, sada kada je još jednom odškrinula vrata raja, vrati na spisak sportova koje ova nacija voli? I nije li vreme da se podsetimo kako su Srpski atletski savez i Olimpijski komitet Srbije zajedničkim snagama branili interese sporta, logike i ljubavi prema državi kada su svojevremeno u Malom Iđošu sa obe ruke prigrlili veliku Adrianu Vilagoš i na vreme joj rekli: "Ostani ovde!" Zato Dragutinu Topiću, koji ovih dana priča kako sedi i plače od sreće, poručujemo: "Ustani, čoveče, i - smej se!"

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (1)

ITALIJA U ŠOKU: Evo zbog koga je Janik Siner ostavio devojku (FOTO)